Sötét

Mókuskerék - Miért nincs pénzed ?! 

Feliratkozás
Megtekintés 200 E
97% 1 952 53

00:00 A mai téma
01:33 Hol vagyunk, merre tartok?
01:48 Kezdetek. Miért kezdik sokan ? Milyen végzettség kell ?
02:20 Mi az átlag kereset Európában?
03:07 Az én bukásom és a kezdetek
04:40 35 millió Forint ment el. Ki tudja hova...
05:45 Te el tudsz számolni a milliókkal?
06:06 Teszteld magad és másokat. Te hogy látod ?
10:00 Megteheted vagy sem? Mit tehetsz meg?
12:30 Minimálbér. Mi az életcélod? Mi a jövőkép?
13:22 Mi lehet a megoldás szerintem?
14:02 Első befektetés. Így lett "15 millió" Forintom.
15:16 2 befektetés. Így időzítettem. Így megyek 45 évesen nyugdíjba.
16:36 3. Külföldi befektetésem.
17:10 A fizetésem 20%-a befektetés
17:40 4.befektetés. A cég.
18:30 Nem utazunk, nem költök autóra, telefonra...
19:20 Kell-e támogatni, ha meghal egy kamionos? Miért? Mi a megoldás?
23:00 Mibe érdemes befektetni. Sok ember telhetetlen.
24:30 Én a külföldi munkavállalást támogatom, mert több millióval jobb a fizetés évente.
26:20 Ez volt az életcélom. A rendszeren kívülre kerülni !
28:00 A tárgyakat szeretjük, az embereket használjuk ! Ez a mai társadalom.
29:08 Keress jobban, de nem élj jobban attól, mikor jól éltél.
30:00 A család miatt nem megy. A családért kell tenni... A férfi a vadász.
31:25 A gyereknek veszem a házat. Takarodj el dolgozni :)

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2020.nov.27.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 100   
mgoogyi
mgoogyi 10 órája
Nagyon jól teszed, hogy megtakarítasz! ~10 éves távra nagyon rossz ötlet életbiztosításos megtakarítást kötni. Elviszik a költségek a hozamod jelentős részét. Aki kötötte neked a szerződést, az járt jól. A lottó meg a hülyék adója.
Sándor Joó
Sándor Joó 2 napja
Ez nem tartozik a témához. Nézem a videóidat, hogy nyugaton hány szélerőmű van. Ingyen energia. Itthon meg ráfogják, hogy zavarja a madarakat, meg hogy nekirepül. Nyugaton nincs madár? Még egyszer INGYEN ENERGIA.
László Ángyási
Jó dolgokat mondasz az nagyon tetszik a videóidban, csak arról feletkeztél meg kint kamionozol teljesen elmegy meleted az élet és soha nem vagy otthon!Nincs időd otthon lenni.
Mónika Mónica
Superior lett Lacika. Kezdelek imádni. Nézem a videot, a német tájat. A gyerekem folyton bazsogat, hogy menjek ki tirolba, és keressek sok pénzt, és természetesen adjam neki, én mondtam inkább menjen férjhez, nem fogom eltartani.....
James Bond
James Bond 7 napja
1 Millio fizu kamionosként? Azt te se hiszed! 🤣🤣🤣🤣
webprogramozás
Ez lett a legjobb videód eddig. Sőt, talán az egész témában a youtubeon. És pont azért, mert nem kell azon gondolkodni, hogy kit akarsz átverni meg mit akarsz eladni, milyen programba akarsz behúzni, mint az önfejlesztő/karrier/pénz/motiváció guruk meg hasonló bullshit üzletemberek. Én is átéltem ezeket a ciklusokat, a sosem elég jó semmi-től eljutottam oda, hogy belevágtam egy vállalkozásba, ahol több mint egy évig havi 32.750 forintot kerestem (napi 2 órás minimálbér), miközben 15 millióval átvertek, de kenyérre is alig volt pénzem, nem hogy ügyvédre, így el kellett engednem. Most pedig kategóriákkal több pénzt csinálok (csinálok, nem keresem a pénzt - ugye mennyire magyar?), és utólag azt mondom, hogy kellett az a pofon hogy megtanuljam jól játszani a játékot. Megtanultam félretenni, befektetni, az említett sztori ösztönzött arra, hogy soha ne kerüljek mégegyszer ilyen élethelyzetbe. És nem arról van szó, hogy annyira dől a lé hogy azt se tudom mit kezdjek vele és veszem a legújabb gamer pc-t, bmw-t, stb és még mellette befektetek. Nem. Simán megtanultam jól játszani a játékot. Ha 33.250 forintból sikerült túlélnem, akkor sikerülne 100 ezerből is, 200 ezerből is, 500 ezerből is, és 1 millióból is. És nem lehet senkinek valid kifogása hogy jaj egy 200 ezerből nem lehet félretenni. Dehogynem lehet. Hozzáállás kérdése. (A matek egyébként úgy jön ki, hogy csak kajára költöttem, azért szerintem itt ha valaki hasonló helyzetbe kerülne, mindig lenne 1-2 ember ahol tudnál lakni ideiglenesen) Durván alatta vagyok az életszínvonalnak, mint amit megengedhetnék magamnak, cserében megcsináltam magamnak egy óriási szabadságot. Bármit megvehetek bármikor. Kívánom mindenkinek hogy élje át azt, amikor nem kell gondolkodni semmin hogy mit veszel meg, mert bármit megvehetsz. Onnantól kezdve nincs jelentősége a pénz hajkurászásának. De ezt csak úgy lehet elérni, hogy beállsz egy bizonyos szintre. Spotify, Netflix, kábeltévé, iphone előfizetés, áruhitel, lakáshitel, stb. Ezek nem mennek. Össze kell írni hogy hol folyik el a pénz, a hiteleket vissza kell fizetni, félre kell rakni amit impulzusvásárlásra költenél és ennyi. Tök egyszerű. Utána amit megspórolsz, azt befekteted, és 5-10-15-20 év múlva a hozamaiból úgy megélsz, hogy soha nem kell dolgoznod, elmehetsz nyugdíjba. Mennyire magyar, hogy nettó 140-nel évekig, vagy évtizedekig panaszkodsz hogy nincsen pénzed semmire, de az már eszedbe se jut hogy keress egy jobban fizető állást vagy kitanulj egy új szakmát. Ugyanakkor azt gondolom, hogy be kell ütnie a krachnak, hogy ennek a témának a fontosságát bárki is átlássa, addig tök mindegy mit mondasz mert a másik véleménye tudjuk mi. Lényeg a lényeg, köszi a videót, taníts a népet, és hajrá az utakon! ;)
Darthgarfieldhun
Amikor elkeztem dolgozni 70kból kellet meg élni szemetet turni. Most ott járok hogy 310k a fizetés és még megse kell szakadni. + jó benne hogy 1km-re lakok a munka helytől. Meg a lo......t pontosan menyen ell dolgozni. Nem vagyok Bankár :D
Jóska Pista
Jóska Pista 13 napja
Én sem értem azokat a nyugdíjasokat akik 70 évesen is nyomják még. Már alig bír beszállni a fülkébe mert minden baja van, de azért dolgozik reggeltől estig mert a gyereknek kell a ház... Persze, segít az ember a gyerekének ahol és amiben tud de, hogy egy az egyben a szülő vegyen meg mindent a kis 30 éves csemetének na az több a soknál.
Zsolt Balogh
Zsolt Balogh 13 napja
Lacikám ez igen! Maximálisan egyet értek mindennel amit mondtál.. Mint ha csak,az én gondolataimat mondtad volna el.. Így kell ezt.. Bravo..
Richárd Ladányi
nagyon jók a gondolatok....26 vagyok és volt lehetőségem pénzügyi tudatosságot tanulni (emberekkel való kommunikációban illetve szeretek számolgatni/tervezni). Nem vagyok kamionos, itthon vagyok IT-ban. Azt hiszem 19 voltam, mikor az informatika mellett jobban elkezdett érdekelni a pénzügy...mai napig naponta követem a pénzügyi híreket. Mondjuk egy kicsit másképp gondolom ezt a takarékosságot (de azért hozzá kell tenni látom eredményét). Van több megtakarításom is nyugdíj előtakarékosság, fundamenta, amiknek meg is vannak a pontos céljai is :) . Én azt mondom, hogy keresek X összeget, minden hónapban elrakom azt a havi 100e Ft-ot. Ha tudom, hogy most megtudnám venni azt a dolgot csak kicsivel kevesebbet kell félreraknom abban a hónapban, akkor is makacsul azt mondom, hogy inkább a következő hónapban veszem meg (most 1 hónap ide vagy oda nem mindegy? :) ). Ha maszekban/másodállásban még bejön pénz, akkor a 95%-100%-át még elrakom gyűjteni. Vezetek havi költségvetést és azt tapasztalom, hogy itt is van pénz, ott is gyűlik, havi 100-ból is elég szépen összegyűltek a dolgok és még mindig élek :) Ha meg szintet lépek (az IT-ban nem elképzelhetetlen), X+100-zal keresek többet, akkor meg azt fogom mondani nem 100-at teszek félre, hanem 150-et. Mi az eredmény? többet tudsz félrerakni és még havi szinten is többet tudsz költeni.
Kotorman Istvan
Kotorman Istvan 14 napja
Ha egy Coop-os kék vagy zöld ráddudál az M1-en az én leszek. UK
Kotorman Istvan
Kotorman Istvan 14 napja
XC90-es Volvóm van mert a családom tavaly meglátogatott. Csak azért vettem, meg egy álom volt. Heten elfértünk. De már szívesen lecserélném egy kicsire ami nem könnyű manapság.
Mark Izso
Mark Izso 14 napja
Sok mindenben egyetértek, de a végével nem, szerintem az, hogy a fizetésed mellett félreteszel takarékba gyereknek születésénél fogva, ami kamatosan kamatozik, akkor neki 18-20 éves korára már lesz 10-20 milliója legalább ha 50-60E forintokba gondolkzunk, és amilyen ház árak vannak, nem fog magának venni 0 önerőből házat. Szerintem elég sajnálatos ha valaki nem rak annyit félre a gyerekének, és ez nem azt jelenti hogy a segge alá dugod, hanem ezért vagy SZÜLŐ.
st22lacika
st22lacika 14 napja
ez rendben is lenne, de akkor honnan tanulja meg mi a munka, hogyan kell megbecsülni, és a legfontosabb nem lesz cél előtte, csak a pláza a bulik és jön jöhet a drog mert ennyi az élet. nem mondom hogy így van de még ezt látni a sok gazdag csemete teszi az agyát közben 2 ft-ot nem termelt csak él, vagyis inkjább herdálja a pénzt. ezért nem látsz egy 22 éves kamionost se, mert már büdös a munka sok gyereknek.
Tamas Szabo
Tamas Szabo 18 napja
Egy kis segítség: flx.hu/fintech
J- Legend
J- Legend 19 napja
Üdv László! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hol tudom önnel felvenni a kapcsolatot mert egy olyan kérdésem lenne amit itt a kommentszekcióban nem akarok feltenni. Vàlaszát előre is köszönöm.
g docs
g docs 25 napja
Laci még egy befektetés lehetőség: gyerekvállalás.
g docs
g docs 9 napja
@Lincoln Abraham Ha nem szülnek gyerekeket elfogynak az emberek a városokból akkor nem lesznek emberi kapcsolatok sem. Legfeljebb migránsokkal.
Lincoln Abraham
Lincoln Abraham 15 napja
@g docs Az, hogy magáyons lesz e az öregkorod csak azon múlik, hogy mennyire ápoltad az emberi kapcsolataid
g docs
g docs 16 napja
@Lincoln Abraham A személyiségedet, gondolataidat, külsőd továbbadhatod az utókornak. Azonkívül nem lesz magányos az öregkorod. A gyerekeid sok mindenben segíthetnek. A városod falud nem fog elnéptelenedni és ezért nem csak az hanem az egész ország életképes marad és nem csak az archeológusok fogják tudni hogy valaha ott lakott valaki. De ez hasznos nálatok is Észak Koreában, mivel lesz elég ember, akit be lehet sorozni katonának.
Lincoln Abraham
Lincoln Abraham 16 napja
@g docs milyen más téren?
g docs
g docs 16 napja
@Lincoln Abraham Pénzügyileg nem az de más téren igen
Dávid Domoszlai
Én közel 7 éve vagyok kint németben 29 éves vagyok,feleségem van és egy kislányom(cnc-esztergályosként kezdtem, 1 éve irodában programozok) nincs tartozásom senki felé se banknak se magánszemélynek, van egy gyönyörű házam otthon magyarországon és van egy jó kis tartalékom is. Miért? A gondolkodásmódom miatt és mert nap mint nap áldozatokat hozok azért hogy nekem és a családomnak jobb legyen. Szerintem majdnem mindenkinek áll a lehetőség, csak hát ugye nagy dolog a komfortzóna. Az irígykedésről meg ne is beszéljünk... :) Boldog új évet mindenkinek! :)
Hatlábú Farkas
hogy kell igy felszabdalni a videót darabokra ? :O
Julian Markus
Julian Markus 2 napja
@Hatlábú Farkas Készítesz hozzá leírást, szépen időpontokkal.
Hatlábú Farkas
Semmi válasz 😢
BARNABAS DOMBI
BARNABAS DOMBI 26 napja
Sziasztok! Az a halál esetén segitség nyújtás, de már hozzá tartozó halála illetve tartós táp pénz nél is működőképes.Győri Audi szakszervezet csinálja. Havi 2000ft és ha bajban vagy akár jogi segítség et is nyújt
Ili Haracsi
Ili Haracsi 28 napja
Én idősseb vagyok. Végig néztem, meg hallgattam. Mindenben igazad van. Az én életem is már nyugis kívül állok már nincs adósság, tartozás. Nagyon jó érzés.
Nánási Vera
Nánási Vera 28 napja
Lacika tudod miért nem lettél ennyi idő alatt sokszoros milliomos? Azért mert a kaminozás tanultad és nem azt, hogyan kezedl a pénzed :) Ez legjobban abból lehet megállapítani, hogy a fundamentát oktatod a gyerekeknek, hogy milyen jó befektetés :D A kamionozáshoz lehet értesz, de a pénzhez semmiképpen sem. Persze ezek a pici gyerekek minden elhisznek.
László Enzsöl
Köszönöm. Még az őskórban néhány évig Svájc- Bp autókat hoztam be. Mára már biztosítási bróker cég vezetője vagyok. Az újbelépőknek kötelezővé teszem a videód megnézését. Köszönettel:
Miklósné Csábi
Nagyon jól gondolkodsz. Csak így tovabb
László Takács
Erről jutott eszembe mikor beszélgettem az egyik kolegámmal. Ő kérdezte: Mi az a 30 Euró napidíj? Válaszoltam neki: Én abból vettem a lakásom Budán.
Csaba 88
Csaba 88 Hónapja
Pav is kell nem?
Ianos Levente Ballok
Ez a nagybetűs ELET -husbavago de igaz !
Ianos Levente Ballok
Nagyon tetszik-többször is meghalgatom .Sok jo tanácsot kaptam,gyakorlatba ültettek majd-köszönöm szépen !
Zoltán Kovács
Zoltán Kovács Hónapja
Sok okos dolgot mondtál, de nekem a gyerek-ház megnyilvánulásoddal kapcsolatosan kilóg valami belső feszültség. Ha az ember szereti a gyerekét, miért ne vehetne neki egy házat, hogy ezzel is segítse? Honnan tudod, hogy az a gyerek addig tanulmányi eredményekben, viselkedésben, személyiségjegyekben milyen vonásokat, mozzanatokat mutat? Lehet, hogy simán úgy ítéled meg, hogy megérdemli a hozzáállása, hogy kapjon némi segítséget. Lehet úgy ítéled meg, hogy az addigi elkényeztetést ellensúlyozni kellene, ezért nem kap semmit. A másik, ami személyiség szinten veszélyes nálad (minden személyiségnek más előnyei és hátrányai vannak), hogy ez az absztrakt intuíció el tud érni egy túlzó szintet. Értem itt az azon való "élvezkedést", hogy milyen jó rendszer alakítottál ki az életmenetedre. Lehet, hogy 10-15 év múlva óriási haszna lesz ennek az egésznek, amiről beszéltél, de az is lehet, hogy totál feleslegesnek és túlzónak érzed majd az erre szánt energiát, időt, pénzt, stb, mert addigra más lesz a fókusz.
Attila Pala
Attila Pala Hónapja
A DOHÁNYZÁSRÓL ! Én 3 dobozzal szívtam. ( Naponta 18 órát vagyok ébren ) 100 hónap alatt 15 millióba került volna a matek idején. Abba hagytam . Megvan a pénz.
Rácz Zoltán
Rácz Zoltán Hónapja
Ez egy igen jó téma és sok embert érit magyarországon sajnos !
George Krat
George Krat Hónapja
You are an inspiration for everybody...god bless you
Official channel MANY
Fejlődik a világ Lacika. Köszi hogy fényt hoztál a sötétségbe.. eddig csak azt hallottam hogy régen volt jó mert Kádár és az ingatlan árak lehetővé tették. Jó hogy megmutattad hogy erre még ma is van opció
Jackson Jenkins
Jackson Jenkins Hónapja
12:40 Kicsit csalódás volt tőled ilyen meggondolatlan okoskodást hallani. Az hogy valaki minimálbéren dolgozik, az nem feltétlen az ő hibája. Tudod, ha valaki törekszik rá hogy kiszabaduljon belőle, akkor beleránt egy másikat abba a helyzetbe. Nekem volt ismerősöm 2012-ben aki két diplomával volt kénytelen minimálbéren dolgozni, mert nem talált magának állást. Mindemellett visszakérdezek.... ha nem lenne minimálbéres állás, az az ott dolgozóktól függ? Dehogy, ha ki akarna szakadni, bekerülne a szaros gödrébe más. És ha nem lenne olyan munka ami minimálbéres, akkor TE mi az istent cipelnél a puccos kamionban? Lobogtatod a 100k-s telefonodat, hogy ez csak egy 100k-s. Én mérnöki fizetéssel az 50k-s telefonon gondolkodom el többször is, míg megveszem. Ezzel a megnyilvánulással nagyon unszimpatikussá váltál, elnézést...... Szerinted az ember határozza meg hogy minimálbéren akar-e dolgozni? Francokat!!
Zsolt Mester
Zsolt Mester Hónapja
Hajrá Laci. Full jó a mondanivalód,nagyon igaz. Érdemes rajta elgondolkodni. Köszi szépen.
DanieL
DanieL Hónapja
Bocs, amúgy érdekes volt a téma de lekötött a Stuttgart-Ulm nagysebességű vasútvonal építkezés a pálya mellett :D Jó videó lett! 12 perctől meg ahogy az autópálya kettéválik a hegynél, és a régi kétirányú út lesz egyirányú az elég kemény :D
Tóth György
Tóth György Hónapja
Így beszél, aki leveszi a sötét napszemüveget, és tisztán lát. Sajnos kevés ilyen ember van. A sors legyen veled!
Gzon Pzor
Gzon Pzor Hónapja
Mondjuk egy török nyaralás pont hogy az egész bolygón az egyik legolcsóbb választás . Ennek ellenére köszönöm szépen a videót, jól sikerült.
atavistic nepotism
Ezt kéne tanítani az iskolákban, a minimális pénzügyi és életvezetési tudatosságot. Gratula! Annyi vitám lenne, hogy ha összedől a társadalom, akkor nem viszi el a kukás a szemetedet, nem fog víz folyni a csapból, se áram a konnektorból. Az összedőlés az tényleg összedőlés lesz. A hiperinfláció egy suhintással lenullázza a bankszámlákat, a megtakarításokat. Ausztriába ki se engednek mert mi kívül maradunk az EU-n és újra szögesdrót és aknazár lesz Hegyeshalomnál.
Jànos Làzàr
Jànos Làzàr Hónapja
Annyit tudok hozzá szólni hogy egy betűvel sem tudlak ki egészíteni vagy javítani a mondani valódban és meg látásaidban ,gondolkodás menetedben mert ugyan igy látom,gondolom és teszem ahogy te elmondtad csak így tovább ;) így cselekszik gondolkodik egy olyan ember aki a semmiből jött és valahová tart amit ki tűzött magának családjának célnak aztán azt ha elérte újabbat tűz ki hogy fenntarthasa azt amit elért nagy nehezen küszködve mert nem szeretne leadni ,lemenni vissza arra a szintre ahonnan indult További sikereket a jövőben is
Balázs Nagy
Balázs Nagy Hónapja
🐑
Vajda Richárd
Vajda Richárd Hónapja
Kb 3 éve iratkoztam fel a csatornádra pont az ilyenekért. Lényegtelen, hogy kamionos napot mutatsz be vagy főzöl. Az egész életszemléleted az ami engem felemelt mikor esetleg rossz paszban is voltam. Meghallgattam az élettörténetedet a játékgépekkel meg uzsorásokkal és rájöttem, hogy nekem kutya kötelességem boldognak lenni mert mindig van lejebb. Nem siránkozni kell hanem tenni a jobb életért és életkedvért. Ezt szerintem sokak nevében is köszönhetem az ilyen tartalmakat🙏
Ádám Demsa
Ádám Demsa Hónapja
Az utolsó témához érve, engem kimondottan érdekelne a véleményed a jelenlegi társadalomról és , hogy hol hibázhattak, hibázunk.
Miklos Miklos
Miklos Miklos Hónapja
Kérem nézze meg ezt a videót :hurun.info/to/vide/foeCuYmBknO12q8.html. Józan paraszti ésszel gondolkozva meg fogja érteni a lényeget belőle.(csak 34perc )
BloodAcidPro
BloodAcidPro Hónapja
Csak úgy mondom hogy 3 év alatt mióta kamionozok egy szegény ember 3 évnyi minimálbérét el gyorskajáltam. Amire most gyűjtök 5 éves tervbe az a fogaim megcsináltatása (Befektetésnek nem rossz.. már csak az emésztés étkezés és közérzet miatt is) Autó, ház, érettségi. Ezek amik pénzbe kerülnek. Mire 40 leszek rendben akarom tudni az életem.
jános vincze
jános vincze Hónapja
Ha kamionozni akarsz, csak egyedűl, család nélkül!!!
György Dubóczky
bár minden szülő és fiatal ig
Peter Gyori
Peter Gyori Hónapja
Pragmatikus mindset! 👌 A magyar Grant Cardone és M.J. DeMarco 😊 I wish I knew this in my twenties! Kiyosaki és más guruk is, mint a fennt említett Grant is, rámuttak már sokszor; hiányzik a pénzügyi intelligencia, sehol nem tanítják - szüleink sem ismerik legtöbbször. Mennek az online marketingeres motivációk, meg a hivatalos pénzügyi szakértők "spórolj és megmutatom mibe fektess be!" című agyalásai. Ez itt, Laci többet ér, mint 24 órányi motivációs előadás! 🤭
József Emődi
József Emődi Hónapja
Mindenben egyet értek veled Laci!!Tanítani kellene az embereket a tudatos anyagi helyzet felépítésére!!!
R. Maj.
R. Maj. Hónapja
Jó kis videó volt. Lacikának a hangja nagyon hasonlított valakiére. És most jöttem rá kiére. Jakab Péter Jobbikos politikus. :) De még a beszédstílus is. Hihetetlen. Köszönjük a videót Laci - én speciel most találtam rá.
costel mihaila
costel mihaila Hónapja
Helló Lacika Első videódat néztem meg, már korábban hallottam rólad kamionos ismerősöktől. Lenyűgözött a mentalitásod, a gondolataimat az elveimet tártad nyilvánosságra, teljesen egy frekvencián vagyok veled, különbség hogy pár évvel idősebb vagy és tapasztaltabb. Üdv Baden-Württembergből
Balázs Brucker
Balázs Brucker Hónapja
te vagy az Alfa a Béta és az Omega 😉😉💯💯💥💥💥
George
George Hónapja
Ilyen sztorizgatós/vlogolós videókhoz kölcsönkérhetnél egy 360º-os kamerát, és odatehetnéd az anyósülésre, így vr-ban olyan mint ha melletted ülnénk. :D
Christian Szilagyi
Egyepkent nagyon tanusägos köszönöm.
Christian Szilagyi
En sem veszek ujanon telefont tehät 2019-ben kijött a Samsung Galaxy S10+ 1000€- ert es megvettem 2020-ban ujanon 300€-ert igy kell telefont venni.
Christian Szilagyi
Nehez volt a megelhetes amig otthon eltem. 1992-ben 1 DEM Nemet Märka 50 forint volt. Heti fizetes 3000 forint volt. 1996-ban 1 DEM 100 forint =1000 olasz £ira. Az ätlag netto ber 25.000 forint volt. A magyarok 2l3 a a letminimum közeleben elt vagy az alatt meg a mentös sem tudta etetni a csalädjät rendesen a szar magyar fizetesböl. 1999-ben amikor a napfogyatkozäs is volt a következö 2081-ben lesz 122-forintrol 128-ra emelkedett a nemet märka 1000 Oszträk Shilling 18.000 forintrol 20.000 forintra emelkedett. Aztän nagyon sokan kerestek heti 5000 forintot meg 1999-ben. 2001-ben nagyon sokan kerestek 40.000 forintot. 2006-ban märt 60.000-80.000 forintot kerestek 1€=260 forint tehät 230€,es 307€. Szoval szar Magyar fizetesek. Szoval ne jöjjön vissza Budapest meg 2006-se az eletembe.😎 Mert 600.000 forint volt a sulim 60.000 a fizetesem mostmärt nekem,jo viläg van mert nem forintba kapom a fizetesem.
ROH_Kalmi90 Gaming
Nagy tiszteletem a tiéd Laci, nagyon jól mondod, 100% igazság! 👍🙏
Dani Dani
Dani Dani Hónapja
Már bocsika, de a pénz amit te megtakarításnak, félretett pénznek gondolsz az minden egyes évben legalább 10%-kal kevesebbet ér. Ezt nevezik Inflációnak you know.. Persze nem az, amit az állami KSH jelenít meg nekünk havi, éves lebontásban, mert az egy nagy átverés. Majd hülye lenne az állambácsi, hogy a nyugdíjasoknak, közalkalmazottaknak évente min. 10 %-kal kelljen nyugdíjakat, állami fizetéseket emelnie. Jó gyerek vagy te és másnak is jót akarsz, csak nem értesz a gazdasághoz, monetáris dolgokhoz. Ez a rendszer nem nekünk lett kitalálva. Nagyot fogsz csalódni, amikor nyugdíjba vonulsz a "megtakarításaiddal". Peace!
Aaa Radi
Aaa Radi Hónapja
Lacika inkább toljad neki😀
Zoltán Gencsi
Zoltán Gencsi Hónapja
Nagyon jó gondolatok! Ideje újra gondolni, miért is dolgozunk keményen a külföldi munkával. Fontos a pénzügyi függetlenség! Hitel mentesség. Gyereknek lehetőséget kell kínálni, miután feltételekhez kötöttük a lakásra általunk összegyűjtött pénzt.
Ferenc Lukács
Ferenc Lukács Hónapja
Tisztelt Lacika ! Nagyon tetszik az okfejtesed,eskuszom elgondolkodtam es mekkora igazsagodva,es aza poen hogy nemisnehez csakegykis odafigyeles Koszonom, neked ,te telleg nemcsak kamionos vagy! Nyiss a vilag fele ,udvozlet joutat gumifakat Heggesztő Feri
tappert horst
tappert horst Hónapja
hurun.info/to/vide/fn2mtI5msoWxyM0.html
The VideoStone
The VideoStone Hónapja
Ne nézzen senki reklámot, se TV-n, sem sehol, mert azok által van szükségtelen (akár túl) fogyasztás is, amely Laci is rá akar világítani (mármint fogyasztási szokásra kb). Ja és emiatt nem csak MAGUNK generáljuk a saját igényeinket. A reklám már nem csak TERMÉKET kínál, hanem életstílust, viselkedésmintákat sorolhatnám továbbiakat. Megemlítenék egy valakit, aki erre nagyon rá figyelt, de most nem teszem.
The VideoStone
The VideoStone Hónapja
23:41 nem érdemes lottózni, mert matematilag nagyon kicsi az esély a nyerésre, mondjuk a sok lottósoktól egy szerencsejáték vállalat igazgatója busásan szépen megkapja a pénzt (nem vicc), amennyit megnyernének a lottozó emberek. Nincs mit, csak a lehuzós illúziót akartam leplezni.
Thomas
Thomas Hónapja
Tanulságos és jó gondolatokat felsorakoztató videó, jó volt hallani. 26 évesen fix munkahely + vállalkozás kombinációval próbálok előre jutni, de sajnos kis hazánkban elég nehéz. A gondolkodásomon is van mit alakítani persze. Az idei év ébresztett rá arra, hogy 1 lábon állni veszélyes és rövid ciklusokban gondolkodni nem elég.
Knédli Benő
Knédli Benő Hónapja
Szakmai dolgokban nem,de ebben a mai temaban maximalisan osztom a velemenyed. En is hasonlo felfogassal kezelem a keresetem.
DJ Zoltan Toth
DJ Zoltan Toth Hónapja
Ênis utazgatok elektromos rollerel megyek
DJ Zoltan Toth
DJ Zoltan Toth Hónapja
Nekem 1 perc és már van pénzem
DJ Zoltan Toth
DJ Zoltan Toth Hónapja
Fiatalok személyi torzulást okozó szemüveg invázió elen
DJ Zoltan Toth
DJ Zoltan Toth Hónapja
HUrun on vagyok szemfix néven ismert nem kell 🦅 Saslézerklinika mert az enyém olcsóbb és jobb
János Tóth
János Tóth Hónapja
Én is vadász vagyok, a szomszédasszonyra vadászom, akinek kamionos az ura :)
Ferenc Nagy
Ferenc Nagy Hónapja
Nem zavar hogy folyton lehagynak?
costel mihaila
costel mihaila Hónapja
Én is folyton 85el megyek, egy idő után meglehet szokni. Jó kamionnal akár 2l lehet spórolni ahhoz viszonyítva mint aki 90el megy. Ezt be kell szorozni sok 100kmrel
SnowKid Powell
SnowKid Powell Hónapja
Az a baj, hogy erről nem beszélni kéne, hanem ezzel a gondolkozással élni az életet. (Tanulságos videó volt köszönjük.) Engem ezzel a mentálissal neveltek. Mi az a "legolcsóbb" ami kielégíti az igényeimet. Vehetek drága dolgot, de annak nincs sok értelme HA nem tudom "kihasználni." U.I.: Nem dohányzom. (Még szerencsére 27 évesen)
Ádám Győri
Ádám Győri Hónapja
A végével nem értek egyet teljesen, mert a mai lakásárak mellett hatalmas segítség, ha valakinek lakást tudnak venni a szülei, aki ma Budapesten nem keres legalább 350-400 nettót, annak gyakorlatilag 0 az esélye arra, hogy valaha saját lakása legyen. Ha párként vesz valaki lakást, akkor is kell egy stabil 300 nettó mindkét félnek. Egy átlagos külvárosi panellakás 25-30 millió, az azt jelenti, hogy ha le is teszed a 20% önrészt sok év gyűjtögetéssel (plusz vagyonszerzési illeték és felújítás, szintén nem 2 fillér), utána 15-20 évig vár rád egy kb. 150 ezres törlesztőrészlet (itt vezetném vissza az okokat, hogy miért esélytelen még egy átlagos fizetéssel is). Az albérlet is csak akkor olcsóbb ennél, ha van lakótársad, ami viszont előbb-utóbb már teherré válik (30 fölött eljön ez a pillanat a legtöbb embernek). Így, hogy 28 éves közgazdászként, 3 év munkatapasztalattal sikerült egy kevéssel 400 fölötti nettót elérnem, pár éven belül van esélyem elérni a saját lakást, de tudom, hogy a bérem átlag fölötti fővárosi szinten is. Viszont az, hogy erre van esélyem, a bérem mellett annak is köszönhető, hogy Lacival azonosan gondolkodom a pénzügyekről és tudatosan törekszem a megtakarításokra, szóval a videó 90%-ával teljes mértékben egyetértek, viszont én szeretném elérni azt, hogy a gyerekemnek is lakást tudjak venni, amikor ő hasonló korú lesz, de természetesen nem azon az áron, hogy lemondjak mindenről cserében. Laci a videóban túlzottan az elkényeztetett hülyegyerekekre hegyezte ki a témát.
Dániel Benjámin
Jöhetne az új videó főnök :D
AccerDr1ft
AccerDr1ft Hónapja
hurun.infozV_Z9SN7HB4 Ezt csak ugy itthagyom "igy alszik egy magyar kamionos"
László Nèmeth
Ügyes.. annak van aki spórol...
Gábor Papp
Gábor Papp Hónapja
minimál béres gondolat menetet-gondold át újra :) a munkáltató irányából :) Nem mindenki pattoghat jobbra balra az állások közt.
Batancs Gábor
Batancs Gábor Hónapja
Szia!Én januárban kezdem el a C+E jogosítványt Németországban.
Gergely Nagy
Gergely Nagy Hónapja
Mint kamionos igazad van! Te is sok tapasztalat útján jutottál ide, nem ezzel kezdted fiatalon... több alázat kéne!
Mihály Kádár
Mihály Kádár Hónapja
Igen evvel egyetértek! De azt se felejtsd el hogy legjobb befektetések a gyerekek és az ők taníttatása.
attila kappel
attila kappel Hónapja
Húú gecc azokat a kamionos előzéseket bírom,amikor az egyik megy 85-el és a másik megelőzi nyögve nyelősen 90-el.
Admin Enburkollak
Szia! Milyen igaz . Kint voltam melózni 1 hónap 500 € 2. hónap 420€ 3. Hónap 300 € és ezt kellett tartanom mert ha úgy számoltam volna ahogy az elején mondtad akkor már rég nem lenne pénzem. Az autóra visszatérve maradok a 20 éves kocsinál inkább karbantartom ameddig évi 100-ból megiszom Hasznos volt a videó megint.
Antal 987
Antal 987 Hónapja
Szia/Sziasztok Magyarországi helyzetre való tekintettel és mivel régóta tetszik ez az életmód, megcéloztam, hogy C és késöbb C+E megszerzem. Ez magyarországon a többi PÁV+GKI+ + + Igencsak jelentős összeg és jó pár hónap. Van egy erős alap angol nyelvtudásom, imserősöm anglibából (nem kamionozik csak segít) küldött nekem információt, hogy odakint ez a vizsga kb 150-200 font lenne és 2-3 hét. Az lenne a kérdésem szerintetek, hol érdemesebb megszerezni illetve külföldön (anglia) páv, gki.. stb többi vizsga is szükséges? Mert azt hiszem st22lacika is megemlítette egyik videójában, hogy talán szlovákiában érdemes a jogsit megszerezni mert nincs páv. Válaszaitokat előre is köszönöm. Továbbá kösözönöm a tartalmas,információdús videókat és segítőkész hozzáállását Lászlónak. Isten tartsa meg jó szokását.
Toxxy Farkas
Toxxy Farkas Hónapja
Ez jó volt hasonlóképp látom a dolgokat! Viszont az elkényeztetett hülyegyerek szindrómával teljesen 1 et értek! 🤝 😉
Mengyán Zsolt
Mengyán Zsolt Hónapja
Nem tudok magas fizetést felmutatni, de nem is költök sokat. De annak örülök, hogy amikor márciusban összedőlni látszott a világ, akkor nyugodtan tudtam azt mondani, hogy "B@*ok meg, ha idén már nem dolgozok, akkor se fogok kétségbe esni!" 5-6 évvel ezelőtt nem volt ez így, nagyon nem! Ja, és soha nem volt olyan hitelem, adósságom, amit én vettem fel. Csak örökölt, de azt meg már tulajdonképpen letudtam.
Matyó Matyófalvi
És megint egy nagy igazságot mondtál
Segíts Kérlek
Segíts Kérlek Hónapja
Szarrá akartam lájkolni a videót, de sajna csak egyszer engedte. 100%-os a véleményed számomra
2 pitt
2 pitt Hónapja
Persze, telora nem adsz ki. De tobb milliok vannak videoszerkesztesben.
2 pitt
2 pitt Hónapja
@st22lacika Ettől függetlenül Te vagy a legnagyobb :-)
st22lacika
st22lacika Hónapja
az a youtube bevételből finanszírozom nem a fizetésemből már évek óta.ebbe beletartozik a promóciós videó is. már sokszor elmagyaráztam hogy ez 2 külön kassza.
Sándor Csupor
Sándor Csupor Hónapja
Az is egy (jó) befektetés, azt visszakapja a youtube-tól, ha nem is mindet de egy részét.
Alex Hancko
Alex Hancko Hónapja
amikor az emberek mindent meg tennének egy szériában gyártott autóért de már a szájukat húzzák ha relatívan drágább műtárgyat kínálsz amiből csak egy létezik a vilagban
Gábor Magistral
Hogy van a törvény hogy hány órát lehet egyhuzamban tengelyen egy kamionvezető?
st22lacika
st22lacika Hónapja
4óra 30 perc majd 45 perc pihenő
olzsy
olzsy Hónapja
Jövőre leszek 30 éves. Változtatni kell az életemen és szembe jön egy ilyen videó st22Lacikától....a lehető legjobbkor!!! Szeretnénk mi is egy házat a párommal, hihetetlen nagy motiváció ez. Igaz nem keresek ennyit,mint egy kamionos, sokkal kevesebbet, de a gondolkodásmódod segít, amit képviselsz. Ezt a videót többször fogom végignézni és iskolákban vetíteném le a mai fiataloknak!!!! KÖSZÖNÖM!!!
Gyula Sándor
Gyula Sándor Hónapja
Az 50/30/20 szabály
Attila Nagy,
Attila Nagy, Hónapja
Okos ember vagy! Igazad van.
Gyula Nagy
Gyula Nagy Hónapja
Jó volt hallgatni minden egyes szavadat! Egyszerű ember,aki reálisan gondolkodik.
Zoltán Simon
Zoltán Simon Hónapja
Seregben hasonló volt. Láttam olyat hogy a figura6 misszióban volt már, de csak annyija volt amire ráült. És ez nagyon sajnálatos.
NeXuS
NeXuS Hónapja
Én még most küszködök a vírus közepette a C jogsi befejezésével utáni még a GKI is ott van, de azért nagyon remélem, hogy összejön nekem a C+E még addig amíg fenáll ez a helyzet és kellenek sofőrök meg egyáltalán szükség van ennyi kamion/tehergépkocsi sofőrre. Nekem konkrétan ez az álmom vagy az autómentőzés, így ez a kettő. Ha csak dupla annyit keresnék nemzetköziben mint egy árúfeltöltő itthon valószínűleg akkor is mennék kamionozni, nekem most ez a befektetésem, kb amit lehet erre fordítok egyrészt azért, mert olyan munkám lesz amit imádok csinálni így lényegében sose dolgozom majd aztán közben meg befejezem azt amit eredetileg tanultam csak nem feltétlen csinálnám mindennapi munka szintjén, másrészt meg mert imádok vezetni meg imádnám ezt az egész életmódot amit mások sokan meg pont utálnának és nem bíránnak ki. Nyílván ott lesz majd az informatika tartaléknak, mert ez az egész buli addig működik amíg el nem törik a kezem/lábam vagy balesetet nem szenvedek stb stb de remélem ilyen sose lesz, én ezt életem végéig tudnám szerintem csinálni.
Sándor Csupor
Sándor Csupor Hónapja
Most ezt mondod, de lehet hogy 1-2év kamionozás után teljesen más lesz a véleményed!
TheDreamhulk
TheDreamhulk Hónapja
Kedves Laci. Tisztellek, becsüllek de nem értek veled egyet. Nem tartom butaságnak amit mondasz, csak értékrendbeli különbségek miatt egyszerűen képtelen vagyok elfogadni. A befektetés és a megtakarításról alkotott képed pontosan azt tükrözi amit a legtöbbünk (sok kivétellel persze) szülei is mutattak nekünk, akik 50 évesen végre kifizették a lakáshitel utolsó törlesztő részletét, akiknek van egy középkategóriás kocsijuk alacsony fogyasztással és évi kötelezővel, valamit egy sorra kiképzett új generáció akiknek kötelezően érezték megtanítani azt, hogy a 20-as 30-as és még a 40-es éveikben is ugyanúgy tudjanak szopni, ahogyan ők mindössze azért, hogy majd idős korukra ők is szintén el tudják mondani ezeket magukról. Egy dolgot kell befektetned és ez nem a pénz, hanem az ami mindenkinek adott, amiből senkinem sincs több annál amivel rendelkezik, mégpedig az idő. Ennél értékesebb dolgod ugyanis nincs az életben. Ha veszel egy x6-os bmw-t 8 éves futamidőre és 8 év alatt az utolsó részletet is kiköhögve az autóra 3x annyit költöttél mint az eredeti vételár (fentartás, szervíz, havi törlesztő stb.), mondhatod hogy rohadtul nem éri meg, pláne ha a futamdiő lejárta után az autó töredékét éri csak és kb fele annyiért se tudod majd eladni. Ez érték vesztés igaz, de elfelejtesz valamit. Még pedig azt, hogy az autó 8 évig a feneked alatt volt. Azt a 8 évet már senki sem veszi el tőled és ennek az értéke olyan lesz ami pénzben felbecsülhetetlen. És ha 8 év után, mikor már nem ér annyit az autó, nem tudsz visszatekinteni az elmúlt 8 évre úgy, ahogyan a következő 8ra, akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy életed negyedik, ötödik, hatodik X-e miért volna értékesebb mint az első, a második, vagy a harmadik. Az emlékek amiket abban az autóban szereztél, ezeknek az értéke lehet akár felfoghatatlan is, 8 év alatt sok minden megtörténhet az emberrel és sok meg is történik. Látod itt se 9százból gondolkodik az ember, ez erősen outside of box. Ha úgy gondolod az ember életében az érték olyan egzisztenciához (is!) kötött dolog, amelyet az időd feláldozásával értél el, tévedsz. És itt van az a pont, ami már elég személyes és a kommentem megírására késztetett. A nényém rákos beteg, amelyet januárban diagnosztizáltak, és jelenleg ott tart, hogy hónapjai vannak hátra. Nem sajnáltatni szeretném, de ennyit arról, hogy az ember befektet, spóról és nem él nagylábon. A felélt idő, ez az igazi érték és nem a pénz. Nem azt mondom, hogy carpe di em, éljük felelőtlenül az életünket, hanem azt, hogy az ehez hasonló mentalitás elfeljteti az emberrel, hogy jelen is létezik nem csak jövő, mert amíg mindenki az utóbbira készül és B terveket gyárt, meg biztosítékokat, meg befektetéseket.. rájössz, hogy az életedet csak öregkorodra kezdted el élni, mikor már nyugdíjjas leszel. Közben meg bármikor beüthet a gebasz és máris borul a kártyavár.. Úgy zárom ezt ahogy elkezdtem; Tisztellek becsüllek és remélem nem tartasz idiótának amiért ellen véleményt képviselek.
Levente Tokacs
Levente Tokacs Hónapja
Rengeteg embert a devizahitelek bedőlése józanítot ki. Pénzügyi analfabétizmus vagy mohoság miatt kerűltek nehéz helyzetbe. Mindig minimálbér közeli bérekből 2 házat és kocsit vásároltam úgyhogy megtakarítás aim is vannak. Nem dohányzom nem iszok ennyi. Jézus Krisztus által mindenki minden terűleten segítséget kaphat csak kérnie kell őszintén.
robert bognár
robert bognár Hónapja
és mekkora igazságokat mondasz. fájó de szentigaz
atist503
atist503 Hónapja
Van a "szükség" és a "KELL" ... Ha mindig KELL valami új, évről évre, hónapról hónapra...bármi...akkor annak mi is az értelme? Kielégít? Engem nem, csak újabb "KELL"-t generál. A "szükség" viszont valami életcélt szolgál nálam: amit ha megszereztem...megvalósítottam magamnak, nem másnak...magamnak. Olyan egyszerű :) mivel csak magam miatt veszek bármit, így önmagával jött, hogy mások vagyona sem érdekel (nincs összehasonlítgatás). Na én így élem az életem 40 évesen, mindenem megvan és nem volt szülői segítség :) :( . A munkám minden reggel nem "KELL"-ként indul a fizetés miatt, hanem: "szükség"-es önmagamnak, mert így érzem jobban magam.
Következő
Scania V8 - Megérte?
23:13
Megtekintés 145 E
Kamionos élet - Level 99
40:15
Megtekintés 259 E
Kamionba költözök.
15:56
Megtekintés 710 E
BEST OF 2020 - querly
22:14
Megtekintés 101 E