Sötét

4.Kezdő kamionos. Hogyan tovább? Hol kezdjél? Mennyit keres? 

Feliratkozás
Megtekintés 109 E
98% 1 076 19

Szia! A mai videóban a dolomitok felé haladok, közben elmondom véleményem a szakma kezdéséről és hogy merre, hogyan indulj el.
00:00 Bevezető
01:10 1 hónapig is lehet kamionozni
-egyetemisták is...
-nincs pénzed? kamionozz 1-2 hónapot
04:34 Veszélyei is vannak. Hamar megvan a baj
05:32 Milyen papírok kellenek a kamionozáshoz?
06:07 Gki külföldön 95-ös modul
06:18 Színtévesztő...
06:37 Páv vizsga. Ne félj! Nem kell...
08:04 Nyelvtudás
09:53 Magyar irányítás? Ne függj másoktól!!!
10:51 Állás hirdetések. Kereshetsz akár 1 milliót.
-demó verzió...
12:19 Ilyen egy korrekt bérezés...
( nincs olyan, hogy kezdő fizetés.Max a betanulási
időre szoktak kevesebbet adni, majd ugyan annyit keres
egy kezdő, mint aki ott van x éve)
15:02 Magyar fizetések
-miért nem jelent be 600 ezerre?
16:08 Én magam 190.500 ra jelentettem be
16:16 Napidíj
16:53 Km alapú díj. Nem rajtad múlik...
17:52 Mi a reális fizetés ma Magyarországon?
20:37 1 évet aláirni?
21:36 Hogyan jelentkezz egy céghez? 3 alap feltétel.
22:00 Én hogyan jöttem ki egykor?
22:18 Önéletrajz? Telefonon? Személyesen?
23:45 Messze van a cég, oda nem megyek...
24:28 Tudd mit szeretnél. Van jogod...
26:31 Fizetésemelés
28:20 Anyázni, személyeskedés
28:39 Facebook. A fertő. Ki a hiteles? Vigyázz, ki mit mond!
-lakva ismered meg a másikat-
32:25 Ne kapaszkodj a szarba. Élj boldogan!
-vigyázz, mert lehúznak-
33:10 Hol dolgozz? Melyik a jó cég?
33:36 Waberer's
33:04 Lerton-Révész
35:28 Gartner
36:22 Trawöger
36:47 Dancsi
36:55 Horvát Rudolf
37:35 Catone
37:44 Reining
38:11 Transalliance
-De sok-sok cég van...
4kéz duvenbeck
39:07 Mikor van tutira rossz cégnél? 9:00 és hívnak
40:26 Elalvás. sofőr betegség

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2019.jún.10.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 100   
Charles B
Charles B 3 hónapja
Koszonom az infokat.Nagyon részletes jol elmagyarázott dolgok követték egymást.Én most gondolkodom hogy elkezdek itthon dolgozni.59 éves vagyok és 1988 ota élek külfoldön.1991 óta élek Kanadában es 1995 óta járom az U.S.A útjait. Szoval itthon nincs sok tapasztalatom.Angol nyelv az nem ügy számomra,a német megy,mivel 5 evig éltem Munchenben. Ezuton koszonom az informáciokat,nagyon hasznos volt.Jo utat es balesetmentes vezetést kívánol továbbiakban is.
Rácz Martin
Rácz Martin 7 hónapja
31:57 szerintem most senki sem 🤣🤣
Gaben
Gaben 10 hónapja
Nagyon Nagy Igazságokat Mondtál Ebben a Videóban.. Ezekhez sok év tapasztalat kell.. A legnagyobb bajnak azt látom, hogy sokan félnek váltani, leragadnak a szarnàl..
Gergely Héjjas
Gergely Héjjas 10 hónapja
Servus, köszönöm a videóidat, nagy szeretem. Én is szeretnék Ausztriában belföldi fuvarokat vállalni, először persze a CE +C95 -öt kell megszereznem. Egy olyan kérdésem lenne hozzád, hogy a videóban kb 22 percnél egy linket említettél ( hogy jöttél ki a Transcona-hoz), de nem találom. Megkérhetlek, hogy megosztod velem?! Köszönöm. Üdv.: Gergő
Julius Harti
Julius Harti Évvel
Szintévesztés csak a Magyar jogsi törvény szerint kizáró ok! EU ban bárhol lehet jogsit csinálni!!
Orsos Timi
Orsos Timi Évvel
Azt szeretném kérdezni hogy a GKI vizsga az nagyon nehéz??
Boy Rézy
Boy Rézy 23 napja
Közepesen nehéz de nem vészes !!! (150 ezer vizsgával együtt 👍😎)
Róbert Juhász
Laci! Nagyon szép helyeken jártál. Csinálnod kellene belőle egy képes naptárat.
Róbert Hegyi
A Waberer’s nél mi a helyzet mindenről?
Imre Füty
Imre Füty Évvel
Örültem volna ha kb 1 évvel korábban teszed fel ezt a videót mikor elkezdtem letenni a jogsikat sokkal egyszerűbb lett volna.
Miszli
Miszli Évvel
Keresztapám a Hunlandnál dolgozik.😅🤩
Pelikán Kristóf
Köszi szépen, nagyon kellet pont furgonrol akkarok felváltani
Pelikán Kristóf
Nagyon jó kor jött
HUNsafee
HUNsafee Évvel
Szia! Én szintévesztő vagyok, de ez nem kizáró ok a jogosítvány és alkalmassági vizsga szerzésben! A színtévesztést sokan a színvaksággal keverik! Én pl a zöld és a narancs árnyalataira vagyok tévesztő! És itt fontos kihangsúlyozni, hogy árnyalat! Az összes színnek rengeteg árnyalata van amiből párat tévesztek pl zöld helyett narancs színt látok vagy fordítva! A való életben ebből semmit nem veszek észre! Ha pl zöld a lámpa akkor nem pirosat vagy hupililát látok hanem zöldet! Ezért fontos hangsúlyozni, hogy csak árnyalatot téveszt a színtévesztő! Persze a számozott színtévesztő lapon nagyon rámennek az árnyalatokra ezért nem látok egy két számot, de mégegyszer hagsúlyozom a való életben nem tapasztalok ebből semmit! Valamint nem fizettem ez okból soha az orvosi alkalmasságin plusz pénzt!
selgir selgir
37:14-től micsoda jó kocsik jönnek szembe :)
Enikő 002
Enikő 002 Évvel
Szia Lacika! 💁🏻‍♀️ Én nemrég kezdtem a C+E-t, bár osztályos ápoló vagyok. 🙂 Nyíregyházi vagyok jómagam is, de őszintén, szívből mondom, minden tiszteletem a tiéd! 👌🏼Sokszor nézve a videóidat, elgondolkodom, vajon miylen fáradt lehetsz, mégis az önzetlen segítség, amit a videók által nyújtasz, felbecsülhetetlen! Ha az én cégem nevét “ öregbítenéd “, biztosan a büszkeségünk lennél! 💪🏼 Azt hiszem, minden jelenlegi és jövőbeli sofőr nevében mondhatom, hálásan köszönjük! 🙂 Minden jót kívánok a továbbiakban, a jóisten legyen veled a hosszú útjaid során! 🙏🏼 ☝🏼
salzdorfer
salzdorfer Évvel
37:14 szép autók
Domee
Domee Évvel
Egyes cegek fizetik a jogositvanyt is annyi feltetellel,hogy 3 honapig ott kell maradni .
George will do it
Domee szia, tudsz konkrét cegeket mondani? Köszönöm!
PizzaMan
PizzaMan Évvel
Nagyon igényesek a videód.
Sz.Z.
Sz.Z. Évvel
Jónapot. Mit gondol a gelbamm cégről? Választ előre is köszönöm.😀
B Georges
B Georges Évvel
Taút Jáonos? :)
Kovács János
Minden féle szakmára lehet menni érettségi után....Kamionos szakma miért nincs? mindent megtanulni az alapoktól.....
pesta-polír
pesta-polír Évvel
Ha beleírnám az önéletrajzomba,hogy " Láttam St22 Lacika összes videóját! ",az azért előnynek számítana nem? :) Tréfát félre téve: egy vasas cégnél melózok,elég sűrűn érkeznek 20-30 tonnával szerelvények...Amióta nézlek,egész másként bánok a sofőrökkel,ha én pakolok le. 2,5T-s targoncánk van, 20t-át nem fogok leszedni neki egy fogásból,ez értelemszerű.Ilyenkor jelzem neki,hogy nyugodtan dobjon egy pihenőt és szóljon,ha lejárt,addig ne mozduljunk bele...Amennyit tudok,lekapkodok neki egy oldalról...
Audis Joci
Audis Joci Évvel
Szia Lacika! Az Lgi Logistics group international gmbh céget ismered? Kecskeméten is van telephelye Mercigyárba szállitanak be 4 kezes járat. Én itt dolgozom, ha érdekel tudok rola egy két olyan infot mondani ami nem titok. Vezetés magyar, de a fő telephely Németországban van és németh cég.
Csaba Szekely
A video cimerol gondoltam unalmas lessz,kellemesen csalodtam.Oda tudod ragasztani az embert a kepernyohoz.Erre is szuletni kell.Jok a meglatasaid,minden videoban.95-tol kamionozok,elotte volt meg par ev IFA-zas.2010 tol sajat vallalkozasba dolgozok,eddig Daffal,most lesz egy csere Volvora.Akasztos munkat vegzek,Fedex Brusszel,ejszakai melo.Huseges kovetod vagyok,hasonloan sok mas emberhez,beleertve a felesegemet is.Rajtad keresztul sikerul latni a kamionozas szebbik oldalat;valljuk be vannak nehez pillanatok is sokszor a szakmaban.Sok egeszseget,motivaciot hogy meg sok hasonlo video megszulessen a rajongok taboranak oromere.
Senki Sem
Senki Sem Évvel
Azért az a 600-650 ezres fizetés, brutálisan kevés egy nemzetközi kamionosnak! Több mint 10 évet lehúztam ebben a szakmában én is, még akkor kezdtem amikor javában töltögettük a T-papírt és adtuk be a vámosoknak a határokon. Teljes Európát jártam angol, spanyol, skandináv pályákat is. Elegem lett a mindenbe hibát kereső, állandóan kontrollozó német, osztrák, cseh stb. rendőrökből + a magyar munkaadók minimálbérre történő bejelentéseiből és 7 éve abba hagytam. Egy évet pihentem otthon és közben elvégeztem egy okj. CNC gépkezelői tanfolyamot. Ezzel a szakmával helyezkedtem el Ausztriában és itt nagyon jól megtaláltam a számításomat, fizetés havi 2200 EUR ez 14x egy évben! + a cég még megfejeli ezt minden évben egy kb. félhavi prémiummal. Nyáron a leállás alatt minden évben lakóautót bérlünk 3-hétre és beutazzuk Európát, téli leállás alatt, egzotikus országokba utazunk... Ezeket csak azért írom, hogy nem kell elszállni a kamionos állástól, az élet más területein is remekül előre lehet lépni úgy, hogy jóval kiegyensúlyozottabb életünk lesz, mint egy kamionosnak. Ami a lényeg, hogy ma a nemzetközi kamionosok nagyon alulfizetettek a többi kockázat nélküli szakmákhoz képest és nem biztos, hogy megéri ezeket a kockázatokat felvállalni. Példa. stau volt a 14-es pályán (lipcse környékén, ez ráadásul egy nagyon egyenes pálya) és a lengyel kamionos kolléga, úgy tolta bele a már álló kamiont az előtte állóba, hogy darabokban lógott ki a fülkéből mindkét sofőr... Soha nem fogom ezt elfelejteni annyira sokkol még most is, de számtalan kisebb súlyú hasonló "élményem" is van. Az embernek csak egy élete van és én már tudom, hogy a kamionos éveim csak elvettek ebből az életből. Jó szakma, (szerintem a cnc tökéletes) és sokkal többet lehet keresni mint egy kamionos és sokkal többe is lehet látni a világból mint egy kamionosnak aki a belvárosi részekbe csak ritkán tud bejutni.
Balázs Szeghy
A Páv vizsgához még annyit hogy nálunk Szlovákiában pszicho teszt-nek hívják a vizsga része kb ugyan úgy néz ki csak nálunk pszicho teszt-nek hívják de lényegében ugyan az
vatmin international
st22lacika hány éve kamionozol? és hány éves vagy? ha nem titok?
János László
Gyönyörű útvonal. Üdv innen Zalából egy régi rajongó.
János László
Szevasz Lacika. Én nagyon szerettem volna... De nem lehet már jogsim soha.
János Toth
János Toth Évvel
Részleges szintévesztésel lehet törvényesen, hivatásos jogsi. De csak minimális szintévesztésel és jó drága a szemüveg.
Gábor Mátyási
Az egész színtévesztéses dolog fel van fújva, ugyanazokat a színeket látod egy kamionban is, mintha egy személyautóban ülnél, ráadásul összetéveszthetetlenek, mivel szándékosan vannak úgy a lámpák kialakítva (felváltva villogás, egyszerre kettő ég, meghatározott sorrendben követik egymást, stb.), hogy messziről is észlelhetőek legyenek. Ilyen erővel a hétköznapi úrvezető sem kaphatna jogsit. A színeknek a vasúti, légi, vízi közlekedésben van kardinális szerepük inkább. Oda tényleg nem vesznek fel színtévesztőként, az Ishihara meg egy elavult teszt. Sok helyen már nem is alkalmazzák.
szenszit tekerika
Alig várom a második részt. Nagyon érdekel ez a pénzes dolog.
Krisztián Bauer
Ismét egy szuper videó. A legjobb,hogy az elhangzottakat bármely munkahelyen lehet alkalmazni. Énsem az álommunkahelyen vagyok,de nekem most így jó a jelen feltételekkel. Ha végzek mellette a sulival,még nagyobb lesz a választási lehetőségem :)... ja és közöm sincs a kamionozáshoz :)
László Enzsöl
Megint Köszi a videót. Már legalább négyszer néztem végig viszont most zenével. Egyik monitoromon megy a videód zenével pl:(hurun.info/to/vide/qaJ-q3lpxZS5trc.html) a másikon dolgozom vagy játszom.
Áron Molnár
Én is színtévesztő kamionos vagyok! Ma már lehet szemüveget csináltatni erre a problémára , amit el fogadnak az orvosi vizsgán!
Dávid Cseh
Dávid Cseh Évvel
Köszönöm László ismét hatalmas lett. 7hó 16-án megyek Pestre Pav 3-ra. Én egyenlőre csak Magyar országon szeretnék C kategóriába sofőrként dolgozni. Ezek a videók hatalmas segítségek. +felvettek az OFA-hoz ingyenes képzésre. Ősszel indul.
adam ek
adam ek Évvel
a kamionozás senkinek se való, sose vagy itthon, hiába keres sok pénzt, a szabadidő és az ithon lét megfizethetetlen. valamit akkora a kamion segge, hogy tolatni és közlekedni vele biztos, hogy minden napos stressz valamint hatalmas felelősség. az a hülye aki kitalálta az egészet.
Lajos Kovács
A fizetések terén egy csöppet el vagy tájolva, hogy ki ill mennyit keres...Az más kérdés h egyes emberek, akár te mennyiért mennél el dolgozni!
Bá Ali
Bá Ali Évvel
Laller boy Tesó ne ezt írd le! Írd le amit tudsz! Érdekel mindenkit! Miben tévedett?
István Papp
István Papp Évvel
Üdv Lacika,
atoshi nakamoto
egy bacsi
B Andreas
B Andreas Évvel
A km alapú bérezés tudtommal illegális!
Sandor Vincze
18 éves koromtól szünidőben, egyetemi éveim alatt is trailereztem (3nap - 5000 km átlaggal) ma már Németországban dolgozom mérnökként. Tisztelet a motivációdért!
buum maaan
buum maaan Évvel
Le a kalappal!
Tamás Kiss
Tamás Kiss Évvel
Szia, jó lett nagyon. :)
Krisztián Istovics
Színtévesztés nem kizáró ok. Van korrigáló szemüveg, azt elfogadják. Van hogy az nelkul megadjak. Viszont a szemely szallitasbol kizár. Taxi, busz kizárva.
Krisztián Istovics
Megadjak. Valamelyik orvos szemuveg nelkul is.
Szabolcs Nagy
Pár éve egy ismerősöm szemész szakorvos előtt mondta el a pöttyös könyvet ezzel a szemüveggel 100%-ban, még sem adtak meg az alkalmassagit.Mivel nincs jogszabályban. Lehet azóta változott már más a helyzet.
Krisztián Istovics
Szemesz szakorvosi velemeny figyelembe vetelevel megallapithato az alkalmassag. Vagyis ha o ugy iteli hogy szemuvegben alkalmas vagy, akkor alkalmas vagy. :D
Szabolcs Nagy
Krisztián Istovics: Eddig úgy tudtam, hogy ha majd jogszabályba lesz ez a korrigáló szemüveg,akkor fogjak megadni az alkalmasságit szintévesztőknek.Vagy már jogszabályban lenne?
Bence Kondor
Bence Kondor Évvel
Nekem pár perc után mar rossz volt ránézni itt elsősorban az aszfaltra és az autókra gondolok. Egyébként nagyon jók a videóid és hasznoask is.
bichon havanese
ha befejezed a kamionozást-a fodrászodat telepitsd magyarországra:)))
no name
no name Évvel
en is UK ben Kamionozok ,igazad van sok sikert
Balázs Nyúl
Szuper videó! Köszi Lacika!
Huszár Máté
Internet milyen lehetőség van? Wifi vadászat? Vagy mindenhol internetkártya?
st22lacika
st22lacika Évvel
Huszár Máté pl iqpro 50gb az EU-ban 8000ft a wi-fi keresés meg a toltogetes a múlt de ott a Voda Infiniti az korlátlan
trigo57
trigo57 Évvel
Mas kontinensen (pl. D-Amerika vagy Afrika) szerzett CE jogositvagy konvertalhato/honosithato (otthon/Europaban)?
vatmin international
túl rég dolgoztál magyarországon 25:00
László Rácz-Nagy
Én tudom ki az a Tóth János. A Dunán ment az a sorozat😅😅😄👍
szenszit tekerika
El is úszott hamar
oldtimer1975
oldtimer1975 Évvel
Ha nem kapsz idegbajt...pótkocsi alatt sz@rás alap, istenverte papírok,számlák,baszogat a főnököd,a rendőrök stb...tachográfról nem is írok...itt nem hibázhatsz,hatalmas a felelősség...
eszemes
eszemes Évvel
Igen van diplomás sofőr is. Tanárként a nyári szünetekben ültem tengelyre. Jó mellékereset volt. Kamion, busz. Bejártam Európa nagy részét úgy, hogy gyermekkori álmomat válthattam valóra! Hála Istennek! Jó a videó! Sok hasznos információ. Köszi Lacika!
requiembkp
requiembkp Évvel
Szia Laci! Szerintem túl lett élesítve a videó, szétesik a kép. A túl sok apró pici részlet miatt nem elég a youtube bitráta. Kockásodik a kép. Egyébként gyönyörű helyen jártál, imádom a hegyeket. Az alagutaknál legközelebb a kivágás helyett próbáld meg felgyorsítani a videót pl 10-20x sebességre. Az jól szokott kinézni (persze, ha nem 17 perc még gyorsítva is:) )
johnnyhun1
johnnyhun1 Évvel
azt hozzátettem volna amúgy, hogy azért kell páv 2 re menni elsőnek mert ha ott elhasalsz még mehetsz páv 3 ra, az is jó a kamionozáshoz. Páv 1 meg nem örökös, 5 évente meg kell újítani, a mentősök emg tűzoltóknak kell az a páv 2,3 örökös :D
Szabolcs Nagy
johnnyhun1 addig örökös a PAV,amíg nem csinálsz egy nagy balesetet. Úgy tudom...
Zoltán Erdős
Ez minőségi termék!🤩
Bence Müller
"Az a jó külföldi cég, ahol kevés a magyar"...sajnos nagyon egyet tudok érteni, saját magunkat járatjuk le a külföld előtt a lustasággal, értetlenséggel meg az "ő sem beszél magyarul, akkor én sem tanulok meg az ő nyelvén" mentalitással. Meg nekem így a lassan statisztikai alapnak is helytálló kint töltött idővel a hátam mögött, az a tapasztalatom, hogy jobb egyedüliként lenni fejlődés szempontjából, meg akkor nem áll fenn a klikkesedés veszélye, ami mindennél jobban tud hátráltatni az előre jutásban.
TheRealRekter Gaming
Álmodban keres a mekis 250et xd
TheRealRekter Gaming
@st22lacika Meg ahogy szoktad mondani ha neked a "mezei" kamionosnak megy akor nekem miért ne.
TheRealRekter Gaming
@st22lacika Hegesztő szakmunkás vagyok és ha minden-t legálisan csinálok akor örülök ha meg van a 250 netto ezért is akarok ki jutni usa/kanadába és ezért tanulok angolt napi szinten
st22lacika
st22lacika Évvel
Máté Kónya célzás volt ne szó szerint vedd
kamu ragu
kamu ragu Évvel
Tudod miért szeretem a videoidat mert érdekes és nem egy hétköznapi kamionos vagy hanem egy olyan kamionos vagy akire fell kell nézni
Dusty
Dusty Évvel
Laci tán fiatalodtál?
Péter Varga
Péter Varga Évvel
Szia Laci!A színtévesztő részt korrigálnàm azzal,hogy már létezik színkorrekciós szemüveg.Amit igaz nem mindegyik,de elég sok orvos elfogad,szóval addig kell menni,amíg akad olyan orvos aki elfogadja,csak azért mondom,mert sokan nem tudnak erről a lehetőségről,ami nem mellesleg,magyar találmány és nagyon sok embernek lett így hivatásos jogsija.Egyébként marha érdekes,de pl Amerikában, ausztráliában,ezt pont leszarják,hogy szintévesztő vagy.Szóval ez is ilyen jó kis magyaros hülyeség,ami sok embert megfoszt attól,amit valójában szeretne csinálni.Egyébként megkockáztatom,hogy ha Ausztriában vagy Németországban csinálod a jogsit,lehet ott sem számít.
undisputed
undisputed Évvel
Hey, you totally forgot about your international viewers :(
undisputed
undisputed Évvel
Bloodless ah ok, makes sense
Bloodless
Bloodless Évvel
undisputed He said earlier that it costs him a lot to have his videos translated that’s why he isn’t doing it anymore, just occasionally.
st22lacika
st22lacika Évvel
undisputed no;) i made a video in russia . This videó coming soon with english subtitle ;) i thing 5 video
Tiger1981
Tiger1981 Évvel
Hali Laci! Jó ötlet ez a távoktatás! Csak így tovább! Jók a tanácsok! Kitünő kamionos távoktató vagy! Még ha nekem egészségügyileg nem is lehet jogsim! Alapits egy kamionos céget és mutasd meg a tapasztalataidat!
mg máté
mg máté Évvel
Hunlandos videót mikor teszed ki?
st22lacika
st22lacika Évvel
mg máté június végén jön az első rész kb 5 rész lesz
HakapesziM
HakapesziM Évvel
A nyelvtudás kérdésében nagyon egyetértek. Ég és föld, ahogy hozzád viszonyulnak, akár a saját céged, akár a lerakókon, felrakókon, rendőri ellenőrzések során stb. Ha van foglalkozás, ahol a nyelvtudás baromi hasznos, akkor ez pont az. Egyszerűen elkezdenek emberszámba venni. Sofőrhiány van, és ezért, valljuk be, eléggé felhígult a szakma, és a közép/kelet európai volt szocialista országbéli sofőrökről a közvélemény Nyugaton, sajnos nem igen hízelgő. Sok a sötét figura, sajnos ez az igazság. De ha látják, hogy értelmesebb arc vagy, egész másképp kezdenek beszélni veled. Amellett sok a szabadidőnk hétvégén, itt a net, ott vagy kint anyanyelviek között, a legjobb mód a tanulásra. Könnyebb elhelyezkedni is, jobb cégek is szóba állnak veled. És nem utolsósorban érted mi folyik körülötted, a te életed lesz könnyebb, érted a feliratokat, táblákat, tudod miért kell most várni, mi a gond, ha gond van. Engem már rengeteg kellemetlen helyzetből megmentett, hogy beszélek nyelveket.
closethegap
closethegap Évvel
Szia Laci , említetted az OFA -t , én sajnos még nem kamionozok , de elhatároztam, hogy fogok mindenképpen. Beregisztráltam az OFA -ra (előregisztráció) , de viszont semmi konkrétum nem történt , autós iskolák nem tudnak semmiféle választ adni. Az ofa honlapja elég ködös, még a 2017 es OFA regisztráció is él :D , lényeg a lényeg , szerinted érdemes várogatni a szeptemberi selejtezőre , mivel hogy a honlap 2019 Szeptember -t igér erre, vagy inkább saját pénzből minél előbb csináljak jogsit ? A cél , az mindenképp külföldi cég lenne, innen ugye adódik is a kérdés, hogy OFA -t végzek , nem fognak kötni 1-2 évig magyar céghez ? A videó ismét nagyon jó lett, így tovább !
Gábor Mátyási
Sztem hanyagold az ofá-t, én is arra akartam menni, aztán saját pénzből csinálom a "C"t- meg a GKI-t, ami egyébként qrva sok lóvé. Erről is beszélhetett volna a videó, hogy csórikám miből is fizesse ki, ha nincs annyija, de ezt a szakmát akarja csinálni. Na mind1... Egy szaros kártya 100 rongy a legolcsóbb autósulinál, és 5 évente újító, ami megint vmi 50-60.000. Ha buszozol, akkor még ahhoz is kell egy külön 'D'-s GKI kártya. ADR-ről nem is beszélek, főleg ha tartányozni akarsz. Az is 5 évre szól, meg kell előtte egy nem tartányos papír is. Azért nem 2 fillér ez a közúti áruszállítás (szándékosan nem kamionozásnak hívom). Én is hallottam ilyet, hogy aláíratnak veled egy céghez OFÁ-n keresztül, bár ezt senki nem erősítette vagy cáfolta meg. Viszont sok cég - pl. Spar. kifizeti az "E" kategóriát, az emelőhátfalas képzést, stb. és aláírsz bizonyos időre. Mondjuk ide is kell egy C-s jogsi, GKI + sofőrkártya, PÁV, szóval nem olyan egyszerű ez.
Gege
Gege Évvel
19:30 tól amikor arról beszélsz milyen felelősséged van, orvostanhallgatóként nem tudom sírjak e vagy nevessek látva hogy a rezdensi fizetésem nehezen fogja majd elérni a 250et.
star 70
star 70 Évvel
ne haragudj de annyit is ersz...kb meg egy infuziot sem tudnak bekötni( tisztelet a kivetelnek) es siman beraknak ügyelni..anyukamat egy ilyen rezidens majdnem kinyirta az intenziven...nem minden az egyetem,bar le a kalappal aki elvegzi,de attol meg egy kezdö!!!
Attila Beres
Attila Beres Évvel
Apolokent meg keresel 200e alatt...
Imre Kiss
Imre Kiss Évvel
Életem legjobb befektetése volt a CE jogsi. 55 évesen csináltam meg 700 ezer ft-ba került. 6 éve kamionozok. 2 év J+S Tata, 2 év Waberers, és 2 év Pfenning Bremen,(Mercedes Gyárban).Amig tudom csinálom, mert itt németben be is jelentenek 2500 euróra, és ha beteg leszek, vagy majd nyugdijba megyek, ez az összeg számit.Magyarországon ezzel is csalnak, minimálbérre jelentenek be, és ha baj van, megszivod.
Ottó Pásztor
Szia, nem "mertem" megkérdezni anno egy hasonló videó alatt, hogy ha az ember 50 körül lenne kvázi kezdő, azt hogyan nézik a cégek, van-e esély arra, hogy alkalmaznának...? (B jogsival ~800e-1millió km-ert toltam már 90' óta - nem sofőrként) Ezek szerint neked 55-el sikerült. :-)
Tibor Földesi
👍
HyralProductions
Romaniaban 110000ft ert csinaltam meg a c+ce jogsit
HyralProductions
7 honapja vizsgaztam:)
Ghoodzales Tilla
20 éve?
Sápi Gáspár
Szia Laci! Egy volt kollégámtol tudtam meg hogy az unokatestvérének diplomája van és hivatalosan az ofánál nem lehet letenni a jogsit! De nem vallotta be hogy van diplomája így le tudta tenni!
Sápi Gáspár
@István Szabó Szia! Kizárt dolog hogy ofánál tegyem le! Ahol dolgozók cégnél ott beiratnak c kategóriára! Igaz 2 évet aláiratatnak veled! De a C+E azt biztos magam teszem le!
István Szabó
Ha arra adod a fejedet hogy az OFA-n keresztül szerzel jogsit akkor készülj fel minimum 2 év szoporollerre. 1 vizsgám van még hátra de a 2 évbe nem biztos hogy beleférek...
Zsolt Erdei
Zsolt Erdei Évvel
Te adtal nekem a legnagyobb motivaciot az egeszseges eletmod ,es a kamionozas irant! Koszonom Lacika :).
Gábor Bozsó
Szia. Én például,nem az országos képzésben,hanem a bkszc honlapján keresztül tettem le a "C"-s jogosítványomat,és ugyan itt a"D" is ingyen van,mindkettőhöz adják a GKI-t ezek is ingyen vannak,sőt jár hozzá diákigazolvány,és havi 8 ezret is fizetnek,és semmi kötelezettség nincs,bármikkor ki lehet szállni,és nem kell visszafizetni semmit,onnan már csak az "E"-s jogsit kell megcsinálni,és spórolt az ember 300 ezret kb...UI.: szeptemberben,és februárban indulnak a képzések,és mindg figyelni kell mert hamar betelik.
Milan Harmath
Százhalombattai szakgimiben is van ez a képzés, aki a budapestire nem fér be (gyakorlat itt is budapesten van)
Johnnie Vlogger
Toyotánál szerelő? Akkor megértem, ha plusz munkát keres, mert a Toyoták nem az elromlásról híresek :))))
Dániel Kordé
PÁV2nél már nincs trabant kormány, szerintem nem rég vehették ki.
SUNG-HYO PARK
Szia Laci a kerdes lehet hulyen hangzik De letezznek Noi Kamionosok termeszetessen itt Nem a Prostitualtakrol lenne Szo Hanem a Valos tenyekre Lennenk Kivancsiak Valamint az TOBBES ALLAMPOLGARSAG MENNYIRE JELENT PROBLEMAT PL AKIK FELIG AZSIAIAK MENNYI AZ ESELLYUK VALAMINT MENNYI LEHET A MAXIMALIS ELETKOR AHHIZ HOGY VALAMIRE VIDD EZEN A TERULETEN
Highwayman
Highwayman Évvel
37:12 az már autó :)
Majdnem Kamionos,csak C-m van
Köszönöm a videót igen énnvoltam az a srác akivel 1-évet akartak aláíratni 140-ért viszont annyival kiegészíteném hogy a cég nekem eleve nem fizetett semmi iskolát hanem már meg volt a C-m,Gki,Tachográfkártya, Tachográfkezelői plasztik kártya tanusítványom és nekik ezt nem kellett visszahálálnom 1-év szerződéssel ezt nem rosszból írom de köszi hogy megemlítettél! :) (Kérdés:ez esetben jogos hogy nem írtam alá az 1-évet? )
Attila Dávid
Iszonyat brutális a minőség
Balint Szabo
Balint Szabo Évvel
Friss jogsisként szabad kérni, vagy egyáltalán van jogom ahhoz,hogy kamiont válasszak,ha egy cégnél többféle márkájú is van? Vagy ez úgy működik elsőre, hogy azzal fogsz menni,amivel a betanítód is jár,de aztán utána már lehet választani, vagy ehhez több hónapig bizonyítani kell?
geszti84
geszti84 Évvel
Színtévesztő PÁV-on nem bukik ki?
geszti84
geszti84 Évvel
@Gábor Mátyási akkor nincs para benne.
Gábor Mátyási
De, a színes gombos feladatnál kibukik, mert sokszor kell a zöld, piros gombot nyomkodni. Ha azokat felcseréled, tuti elhasalsz. Egyébként nekem 2-es orvosin nem volt Ishihara teszt.
kiss norbert
kiss norbert Évvel
Uristen......az eddigi legjobb kep es hangminoseg....brutalis..nagyon koszonjuk hogy ennyi penzt es energiat forditasz rank:a nezoidre.hatalmas respect es koszonjuk megegyszer.
Gergely B
Gergely B Évvel
250et keresnének a mekibe meg a takarítók mindenki oda menne xd, kicsit azért el vagy tájolva! 120-200 között keres a többség.
Gergely B
Gergely B Évvel
@Szabolcs Szatmári Inkább azt írd le te mennyiért kubikolsz ott!?
Bloodless
Bloodless Évvel
Szabolcs Szatmári Nagyon átbasztak téged akkor :) Bruttóba sem keresnek annyit,nem hogy nettoban.
Szabolcs Szatmári
Mekiben dolgozom (sulira kell), az állandós kollégáim nettó 270-et keresnek heti 40 órával :D
Gergely B
Gergely B Évvel
@Bloodless így van, k.szar a helyzet...és akkor a kaja, meg sok minden annyi mint nyugaton. Szili furgonnal ezt be is szokta bizonyítani....
Bloodless
Bloodless Évvel
Igazad van. Pesten gyorséttermekben netto 130-150 korul a reális. Ráadásul ebben aztán van minden, éjszakai műszak is stb.
Dániel Molnár
Szia. Ha jól értelmeztem akkor ha nem magyar céghez megyek dolgozni akkor nem is kell PÁV?
Avicularia69
Avicularia69 Évvel
Én svédben dolgozok, fogalmuk nincs mi az a PÁV, nem létezik ilyesmi, szerintem ez egyedi magyar hülyeség (meg a menetlevél is, ha még van otthon, rég nem dolgoztam otthon)
attila's
attila's Évvel
Szia. Például nálunk Romaniaba, nincsen pav. Így nem kell itten ilyen pavod legyen.
Gábor Bozsó
úgy tudom kint sehol nem érik,nincs is ...
László Enzsöl
Köszönöm ezt a videót. Most már nem szélesvásznú filmet nézek. Nagyon jó képminőség nagyon jó a külső kép. Kicsit need for speed érzésem van persze normális sebességgel. Nem is beszélve a szembe jövő veterán classic résztvevőit is felvetted. Köszi! Ezt a videót többször is megnézem ahogy ajánlottad nem csak szöveggel hanem zenével is.
Štefan Szőcs
Lacika szlovakian is kell a Psychologia vizsga
Gyuri Dóra
Gyuri Dóra Évvel
Ismét rengeteg hasznos inhóval lettünk gazdagabbak, hála Neked. A tájautózást lehetne rendszeresíteni, mert iszonyúan jó, bár lehet, a tetőről jobb lenne( nem tudom, ki kéne próbálni és meglátjuk), ha tudod úgy rögzíteni a kamerát, hogy nem hagyod el( bár miért tennéd). Tartalmas, minőségi és informatív volt. Köszönöm.
istvan vacz
istvan vacz Évvel
Ez megint egy szuper tartalmas videó volt! Én tanárként melózom és mióta megcsináltam a kamionos jogsit nyáron, gyak beugrós sofőrként vállalok melókat. Kicsit ugyan fura de már elég jól belerázódtam :). Holnap indulok egy rövid 3-4 napos magyar-osztrák fuvarba. Ja és kösz az újabb videót. :))
KifogasokVilaga
Ismét jó videó! Annyi megjegyzés, hogy egyetemistáknak ez nem opció. C+E csak 21 év felett lehetséges. Addigra be is fejezi az egyetemet, mire vezethetne kamiont pl. a nyári szünetben. kamionsuli.hu/kepzesek/kategorias/ce-kategoria/
Nyers
Nyers Évvel
Jó videó volt köszi szépen.
János Kiss
János Kiss Évvel
Szia Lacika! A nemzetközis béreket jól tudod, de a belföldes, vagy bentalvós, hetelős bérek ma már jóval magasabbak szerencsére, legalábbis Budapesten és környékén. Sajnos "felétek" ezek a számok mennek. Én is ezt csinálom és vannak ismerőseim, kollégáim Szabolcs megyében is. Nem degradálni akarok, csak ezek a tények. Egyébként mindenben igazad van és jól látod a dolgokat, úgyhogy srácok hallgassatok a Lacikára, mert igaza van, ez a szakma így működik, tapasztalatból tudom. Jó gurit mindenkinek!
János Kiss
János Kiss Évvel
@Gábor Fercsik Szia. Azt én sem, de pl a Hopinál 18,200,- a pénz + bejárási támogatás. Billencsesek napi 17e. Mixeren havi 5-600e és még csalnod sem kell. Van itt lóvé, ha utánamész és igenis megkérhetsz többet is ha tudod a dolgod.
Gábor Fercsik
15-18 ezer /nap a konténereseknél! Annyiért nem vinnék 25-30 tonnákat! Meg szopni oda vissza a nullást naponta!
fabo193
fabo193 Évvel
Nincs pénz, fránya új gopro :) csak a humor kedvéért. DE jó az adott felvétel amit eddig valami mással vettél fel
Truegunner1886
Sziasztok! 30:14-től nem teljesen tudok egyet érteni veled Laci, természetesen nem tudom a történetet, hogy mi miatt történt ez az anyázás a cég és a munkavállaló között, de abban teljesen egyet tudok érteni az adott személlyel, hogy hiába adtál úgymond megoldást az ő problémájára ezt mindenki tudja nem lehet mindent könnyen megoldani még ha egyszerűnek tűnik is. Igen nem a legjobb megoldást választotta, hogy a nézeteltérését a lehető legkönnyebben megoldja a két fél, de amit te is mondasz a videóban ha nem érzed jól magad egy adott helyen válts mert nem éri meg azt az idegeskedést amit ez generál és ő éppen ezt tette. Remélem érthetően fogalmaztam meg a mondanivalómat, természetesen ez csak az én véleményem ne vegye senki se ezt támadásnak. A jogos és érvel alátámasztott kritikákat elfogadom a nézetem ellen. További szép napot!
PeTyA Csáky
PeTyA Csáky Évvel
Az első dolog, ami feltűnt, hogy milyen jó minőségű a kép! Profi! Bár nem valószínű, hogy erre a pályára váltok, nagyon érdekes és informatív videó volt!
Sandor Ficsor
Szia laci honnan lehet kiszürni a jobb cégeket? Én 15 éve vezetek de csak belföldön nyomtam.1 évet jártam görögbe busszal
Dániel Ódor
Sziasztok. Nem ertem miert irjatok hogy szep a kep. En egybol csekkoltam hogy ez tenyleg 1080p mert nem hittem el. Az utfelvetel szemcses es nehol elmosodott Laci pedig mintha 20 evet fiatalodott volna annyira el van mosva a kep. Valami a renderelesnel nem lett jol beallitva.
Dániel Ódor
@st22lacika 1drv.ms/u/s!AiCi2OJ33rYGnOtTGhYrDXH3lVs0VA?e=8v2haG csinaltam egy printscreent legyszives nezd meg mert nekem ez a kep 1080ban ha azt mondod tenyleg ennyit tud a gopro legkozelebb sonyt veszek. kezdem azt hinni nalam van a gond mert mindenki azt irja szep a kep.
st22lacika
st22lacika Évvel
Dániel Ódor ilyen a Gopro én semmit nem állítottam rajta ezért mondtam korábban kinn jobb a Sony de a Gopro volt kéznél
Máté Szűcs
Kérdésem az lenne, hogy Transkona-nal C-vel van lehetőség? Esetleg kezdőként is? Válaszodat előre is köszönöm.
Máté Szűcs
Köszönöm. Akkor gyúrok még egy E kategóriára. :) További balesetmentes vezetést és tartalom gyártást!
st22lacika
st22lacika Évvel
Máté Szűcs nincs
Ismeretlen
Ismeretlen Évvel
Szia Laci! Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted logisztikus szakmával előnyt élveznèk kamionos cégnél?
TheAloha87
TheAloha87 Évvel
Itthon szerintem semennyit :D Engem Logisztika/raktáros, targonca jogosítvánnyal és egyéb nem ezzel kapcsolatos szakmával is elhajtottak raktáros munkától. Igaz egyiknél kiderült, hogy csókos szereztek az üres helyre, másiknál meg nincs elég tapasztalat :D Jó akkor hol szerezzek tapasztalatot, ha sehova nem vesznek fel? :D Akkori sógorom pl úgy vetette fel magát arra a helyre, hogy azt mondta több év tapasztalata van targoncán... :D
Gábor Fekete
De fiatalosan nézel ki. :)
Következő
Tanítok 3 k**va jó trükköt!
10:20
1 Millió ft levonás.
58:28
Megtekintés 861 E
A kamionos egy hete Élet az úton
1:53:53
Tanítok 3 k**va jó trükköt!
10:20
BEST OF 2020 - querly
22:14
Megtekintés 101 E