Sötét

2.Online betanítás Tolatás kamionnal 2019 

Feliratkozás
Megtekintés 72 E
98% 712 9

Tolatás nyerges szerelvénnyel. Az alap elméletet igyekszem átadni, hogy az életben könnyebben boldogulj. A jövőben fogok bemutatni nehezebb helyzeteket is.
Támogatás webshop
www.tobbmintkamionos.hu/
Patreon támogatás
www.patreon.com/st22
Email
st22-lacika@freemail.hu
Facebook(csak én olvasom, nincs admin!!!)
st22lacika/
Instagram
st22lacika
Betanító videók(összes)
www.st22-lacika.hu/hu/tobb-mint-kamionos/online-sofor-betanitas-videokkal
Outro zene
hurun.info/to/vide/ZKORtYKVzqGTxrM.html

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2019.márc.29.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 97   
Sandor Egri
Köszönöm Laci a sok precíz izgalmas videót, jó tanár vagy sokat lehet belőle tanúlni minden videóidat nézem. Talán idén én is kamionra ülhetek. Jó egészséget és baleset mentes utat. 😀
Gaben
Gaben 10 hónapja
Azt mondjuk nem értem kamionokra miertt nem raknak tolatókameràt.. ?
szabolcs szilágyi
szabolcs szilágyi 11 hónapja
Köszönöm
Attila Zsolt Orsós
A Lacinak marmint konnyu es 1 ujjoncnak 1 kicsit nehez
Attila Zsolt Orsós
Most az ijen tolatás egy tapasztalt Kamionosnak mint pl:. Lacinak ....... most eggy ujjoncnak azert ez 1 kicsit nehez tudom tudom ez megertheto😊☺ es pontosan elmagyaraztad hgy mi fele keppen van na ijen eggy kedvenc kamionos
Attila Zsolt Orsós
Hát sajna nekem nincs kamionom, De jo lett a videod 😊👍❤❤❤
LuFF
LuFF Évvel
Én, mint hamarosan közétek tartozó kamionos... Édesapám, egy dolgot hangsúlyozott ki nekem. Sose legyints rá, hogy nem szállsz ki. Lásd, látnod kell. Nem szégyen kiszállni és megnézni.
Zoltán Tolnai
Szia László volna egy olyan kérdésem,hogy magát a kamiont miért traktornak hívjátok azért kérdezem így hogy hívjátok mert Kótai Zolibácsinál is töbször hallotam.
Martin Rozs
Martin Rozs Évvel
Érdemes személyautóval is ezt gyakororolni utánfutóval
Péter Juhász
Nagyon király video! Köszönöm!
HakapesziM
HakapesziM Évvel
Még annyit tennék hozzá, ha van hely, idő, alkalom, érdemes gyakorolni jobbról tolatni. Ha jobbról megy, akkor balról már nevetségesen könnyű.
: andrasxa
: andrasxa Évvel
ETS2-be jó ez!
Zoltan Zs
Zoltan Zs Évvel
Most lattunk Friedrichshafenban!!! :)
Lastname Firstname
Azthittem nem megas a vontatod de most annak lattam vagy 1050 es?
st22lacika
st22lacika Évvel
nem mega csak nagyon alacsony
alex19650812
alex19650812 Évvel
Fantasztikus videó csodálatos felvitelek csak így tovább Lacika Erőt egészséget a további videókhoz.
Gábor Bráj
Gábor Bráj Évvel
ez így igaz, "hinni a templomban kell" :D de ott is csak ha akarsz! :D :D Király vagy Lacika! ;)
Hun Takashi
Hun Takashi Évvel
Az a rossz az egészben, hogy mikor vezetés gyakorlaton voltam akkor rendszeresen láttam, hogy még biztatják is az embereket arra, amiket te most ellenpéldának hoztál fel. Rángatják a kormányt és össze-vissza megy a traktor. A végén pedig annyival letudják, hogy a helyén van? Igen, akkor jó. Az mindegy, hogy egy Y forduló néha 15-20 percbe is bele telt és vért izzadtak vele. De lehet csak nekem van ilyen tapasztaltom.
sOnt
sOnt Évvel
Hihetetlen, hogy még nem futottam bele a kérdésbe a kommentek között, lehet evidens is, de érdekelne honnan ered az st22-es név.
Ádám T
Ádám T Évvel
Hálásan köszönöm a részletes segítséget!!!!!
Gabor
Gabor Évvel
Tiszta Euro Truck 2 :D Jöhet még. Elsőre még nem jött át teljesen.
Rafael Hajdú
Lackó annyira másokkal törődő ember,hogy keves ilyet ismerni. Annyiszor szállt ki egymás után azért,hogy idegen embereknek segítsen,hogy a lusta kamionosok 2 hét alatt nem szállnak ki-be ennyiszer. Maximalis tisztelet :)
Pákozdi Attila
Laci! Amikor megláttam a dron felvételt leesett az állam... pedig egy egyszerű, de nagyszerű ötlet... zseniális... teljesen professzionális kinézet.. oktatófilmnek szerintem első osztályú. Annyi észrevételem lenne, hogy egy kicsit magasra állítottad a drónt. Má' sajnos nem látok olyan jól ... ez van. De mindezek ellenére... még egyszer mondom ... oktató videónak első osztályú... annál is inkább, hogy egyedül készítetted. További sok sikert...
T136ftw
T136ftw Évvel
nemtudom miért de fejhallgató használatkor a te videóidnál mindig kicsit jobb oldalról szól a hang. mintha ilyen 30/70es eltolás lenne jobbra
Gyula Vajda
Gyula Vajda Évvel
Az orok igazsag a vegen hangzik el, ha magabiztos vagy akkor szallj ki... en egy jo fel eve vezetek, igy lett az ellso balesetem h a platoval sikeresen meghuztam egy autot mert azt hittem kenyelmesen elferek 😂
markpapp91 Papp Mark
Egyszerűen zseniális mindegyik videód! Szívből kívánom neked a legjobbakat!
János Haász
Drónos felülnézet - profi szemléltetés ! Gratula! :-) (( " Hinni a templomban kell! " - tartja a mondás, pedig a templom csak egy épület, benne hiába hiszünk... :-D :-D :-D ))
István Merényi
Ez így van! Hinni a templomban, erőlködni meg a wc-n kell! Már akinek!
Család Kemeniczky
Szia Lacika ! A kamionozás mellett nyugodtan oktathanál is mivel nagyon tuti ez a manöver is, köszönjük hogy pihenés helyett inkább itt töltötedd nemkevés idődet és segítesz a manőverekben is, további balesetmetes utat kívánok és köszönöm a videót!
Dániel Zsoldos
Laci jót cselekszel, egyedi vagy az tutti. Remélem egyszer össze hoz a szél.
Zoltán Filipcsei
A videóban látottakat én ETS2-ben használom (még), ott már eléggé jól megy a tolatás, a régi betanítóvideóid alapján. Személyautóval mondjuk eléggé bénán tolatok, de ha adódik alkalmam (ha tesóm odaadja a kocsiját, hogy ha tolatni kell neki, mivel nekem nincs vonóhorog) , mindig szívesen próbálkozom. Lassan én is haladok a célom felé, ami a CE kategória lesz és későbbiekben nemzetközi, most kezdem még csak a C-t... :D
Kamionos Páros
Nagyon szép dolog tőled hogy még mindig segítesz az embereken ha valaki érdeklődik a négykezes kamionozás iránt mi is szívesen válaszolunk a kérdésekre
Tibi
Tibi Évvel
Én pótkocsis szerelvénnyel csináltam meg a rutint, de nyergessel a forgalmi vizsgát. Vagyis kamionnal még egy centit nem tolattam, de a jogsi megvan.
CroftManor HUN
Én két hete találtam rá a csatornádra és nem bántam meg :) Szeretem a videóidat, mert mindig érdekesek és érthetően magyarázod el a dolgokat. Ezen kívül pedig egy rendes, értelmes embernek tartalak. Szerintem sokunk példaképe Te vagy Lacika! :)
3D Printing Antosz
Nagyon jó ez a fejkamera. :D Mintha én ülnék a volánnál. :D Szuper. Azért nem semmi. Ez ám a tudás. :)
7MMirek
7MMirek Évvel
Perfect explanation
Attila Bakos
Attila Bakos Évvel
Köszi László!Ezek a videóid hasznosak az "öreg rutinoknak"is.Érdekelne hogy mit gondolsz a "kameratűkrös"Merci Actrosról?Mások véleményére is kíváncsi lennék,akinek van tapasztalata erről a taligáról.Köszi!
Endre Mihancea
Üdv. A tegnap még Sinsheim melett a bundeszen boklásztál...telefonálva. intetem..
István Szabó
Köszönjük a videót Laci, tényleg sok mindent sikerült belesűrítened ebbe a pár percbe. A hibák amiket kezdőkről említettél egy az egyben én is elkövetem még, de gyakorolni fogom hogy tökéletesítsem a "technikámat". :-D
István Papp
István Papp Évvel
Üdvözöllek Lacika!!
Sick boy
Sick boy Évvel
Helo.Köszi.Ez egyéb munkának írható?Vagy vezetésnek?
st22lacika
st22lacika Évvel
vezetésnek
TheScyence
TheScyence Évvel
Euro Truck Simulatorral szépen meg lehet figyelni az alapokat, mielőtt valaki igazi kamionba ülne :) Sőt, a többi kamionost illetően amiket elmondtál, nekik sem ártana kicsit "játszani" vele. hurun.info/to/vide/dmaR242nq3yy1qs.html
Real Opinant
Real Opinant Évvel
Szia Lacika! Sok-sok év után ültem vissza nyergesre, ahogy mondani szoktad, az ember örökké tanul. :) Köszi ezt a lelkes videót! :)
Kis Árpád
Kis Árpád Évvel
Hello Lacika! :) Tetszenek a videóid! De ebbe a videóba ejtettél egy hibát!!! :) A Cipődet nem vetted le!!!!:D Viccet félretéve, MINDEN ELISMERÉSEM A TIÉD!!!:)
Dániel Pergel
Nézd meg jobban, minden egyes kiszállásnál felveszi! :)
Zsolti H
Zsolti H Évvel
Nagyon örülök, hogy ismét van fejkamerás felvétel.
Gondos Dominik
Szia Lacika! Az lenne a kérdésem, hogy majd esetleg használnál-e több német szót a videódba (ahogy szoktad, kiirod a képernyőre magyarul is)? Ausztriába élek, sokat segítene az a pár német szó, amit használsz, pl a “Bundes” szót is tőled tanultam meg, meg még sok mást. Tudom hogy le van írva a könyvedbe is, terve van a vásárlása, csak nem tudom, ide Ausztriába tudom-e rendelni. Válaszodat elölre is köszönöm! További jó utat! Dominik Gondos
Endy Gábor
Endy Gábor Évvel
Szuper! És végre megint fejkamera! 😊
Imi Varga
Imi Varga Évvel
Tanulságos volt!! Köszönjük szépen!!
Leó Szilárd
Laci, tisztelem a munkásságod, nekem nem lenne hozzá energiám, se kedvem, de ezt online nem lehet elmagyarázni. Neked, nekem azért egyértelmű, mert tudjuk miről beszélsz. Aki most kezdi, annak ez a videó információs sokk. Szerintem csak összezavarod vele őket. Ha majd beülnek, egyfolytában arra akarnak majd emlékezni, amit hallottak tőled itt, a valóság meg ennél sokkal egyszerűbb. Ahogy mondod is, gyakorolni gyakorolni, gyakorolni. Aztán egyszer csak összeáll. Nyilván nem Frankfurt belvárosában kell elkezdeni a gyakorlást nem erre gondolok. Mikor én kezdtem, minden parkolóba bementem, délelőtt lehetőleg, mikor sok hely volt, és gyakoroltam a halszálkára ráfordulást, 8szor 10szer is. Következőben megint. Mikor ment, akkor tolatva ugyanígy. Saját megfigyeléseken tanultam meg, sosem volt oktatóm. Szerintem mindenkinél mások a viszonyítási pontok, mindenki másképp "érez rá". Például ha kiegészíthetem, nagyon hasznos infó tolatásnál, hogy a pótkocsi fordulási geometriája a középső tengely középvonala. Pl egy saroknál. Ha kikerülendő akadály (pl egy épület sarka) a B-tengely közepét eléri, onnan már lehet törni. Jézusom de hülyén hangzik leírva, pedig tudod mire gondolok. Na a kezdőknek erről fogalma sincs. Ezért nem szerencsés beszélni róla, inkább csinálni kell. Kontraproduktív. Szerintem. Amúgy tisztelet!
János László
Nagyon érdekes videó. Köszi szépen hogy megmutattad. Ja, szia Lacika. Üdv egy régi Suzukis követő.
Karoooly
Karoooly Évvel
Eza POV-os kamera szög nagyon bejön! ;)
Zsolt Holik
Zsolt Holik Évvel
Kb. ugyanezt csináltam egy billencs Tátrával és egy 8 méteres forgózsámolyos pótkocsival 😁
Peti Jozsa
Peti Jozsa Évvel
A Mester!
Attila Mede
Attila Mede Évvel
Igen, ez ügyes volt! Ha rontasz, akkor mindig inkább előre korigállj, ez nagyon hasznos! Engem is így tanítottak, azóta sem vezettem ilyet! :)
Leiberg
Leiberg Évvel
If you cant reverse with a Semi trailer, how did you pass your trailer license?! Here in Denmark we have to pass the test with a trailer with its own steering axle. So not a tractor truck, but a regular truck, and a trailer similar size as the truck with a turning/steering axle. And we have have to reverse around a corner, no longer than ½-1 meter from the curb. If you hit the curb = failed test. If you go over in the other lane = failed test. On top of that there is a 1 hour and 15 min road test with random traffic challenges.
liteoner
liteoner Évvel
My driving instructor has always said that getting a licence only means that you can start practising on your own.
Zsolti H
Zsolti H Évvel
The fact that you have a license, doesnt mean, that you can solve perfectly all the situations. This video just show us, how to reverse with a trailer, and which are the things that you need to pay attention in practice.
David T
David T Évvel
I think these videos are for new and mostly for wannabe drivers. A rigid with a trailer setup is called a wagon and drag in the UK. It's not harder but different than a tractor unit. To be honest passing the exam only means that someone knows the very basics.
Csaba Varga
Csaba Varga Évvel
Nem lehet valami vezeték nélküli kamerát feltenni legalább a tolatás idejére? Pár másodperc késés sem számítana mert a tolatás lassan megy, de legalább látnád az átellenes hátsó sarkát, hogy mi van mellette. Forgózsámolyos pótkocsi az mikor lesz? Az ám a kacifánt, pedig annak is megvan a technikája (sarkok összenézése)
László Marosvári
Ahogy ne csináljuk :) hurun.info/to/vide/Y6ihko-E0GKTr7M.html
Chicken Gaming
Szia Laci mondtad hogy lesz mahd másik kamionod.. Nem szeretnél mondjuk egy kicsit beújítani? Mondjuk egy S500 vagy egy S520? Nagyon jó amit csinálsz így tovább. L Li Lik Like Lik Li L
Michele Mottica
Thanks a lt for the video! Those parking tutorial videos are very useful, and overall is not that har after some practice. Just need to be patient and take some time.
szaborallyteam
Érdekes volt a múltkori szűk helyes tolatás is tetszett. Én csak szerelő vagyok és még nincs kategóriám de 3 éve vezetek napi szinten kamiont mikor milyet de nagyon sokat tanultam a videóból, idén kezdem a kategóriát. Kíváncsian várom a következő részt
MrJambor79
MrJambor79 Évvel
Szia Lacika Köszönöm szépen a videót!!
Tamás Németh
Áááá. Veszek egy ilyen drónt és minden tolatásnál fellövöm. Kinek kellenek tükrök ezután? :)
Ricsi Kicsi
Ricsi Kicsi Évvel
már totálisan kivagyunk éhezve a videoidra
József Markolt
Köszönjük szépen Lacika
Eleriona
Eleriona Évvel
Láttam olyan nyerges szerelvényt, ahol a pótkocsi kerekei is kormányzottak voltak. Ez túlméretes szerelvényeknél fordul elő. Ha jól tudom ez is befolyásolja melyik túlméretes pótkocsihoz melyik vontató jó, mert a kormányzásra többféle megoldás van. Elmélet szintjén mennyire más kormányzott pótkocsi esetén a tolatás?
Gyorgy Kalanyos
amugy ez jo oktatas mert sok ember nincs koze hoza hogy sofor mit szeretne teni ezt is tanitani oktani kéne ezeket a dolgokat sok barom azt se tudja mit hogy tesz
Laszlo Papp
Laszlo Papp Évvel
Nagyon tetszett, most fogtam fel a laikus fejemmel hogy milyen nehéz tolatni ekkora méretes kamionnal én csak kicsi személyauto soför vagyok.
Gabor Klagyvik
Ilyen video bemutatásához bátorság és tudás kell és ez meg van!
Balazs Szantai
Ismét köszönjük,hogy a szabadidődet azzal töltöd,hogy Nekünk segítesz!!!Tegnap kezdtem a kamionos pályafutásom és ezek az oktató videóid nagyon hasznosak tudnak lenni!
Pál Jenei
Pál Jenei Évvel
Nagyon nagyon szuper volt !!!!!!!!!!!!!!
PeTyA Csáky
PeTyA Csáky Évvel
A videóid alapján minden olyan egyszerűnek tűnik! De persze egyértelmű, hogy a sok gyakorlás miatt van így. :)
Imre Varga
Imre Varga Évvel
nagyon szuperül elmagyaráztad :D tömör , lényegletörő , és érthető :D egyetlen észrevételem lenne csak .... a fejkamera helyet, én ajánlanék az ilyen dolgokra egy kamerával integrált szemüveget(0 dioptriás)/ napszemüveget www.ebay.de/itm/Sonnenbrille-Polarisationsbrille-mit-Etui-Sonnenbrille-HD-Kamera-Video-RecordBV/382707547284?hash=item591b25bc94:g:vPAAAOSwUEVYD1c4 .. Sokkal jobban lehetne látnunk azt hogy pontosan mit látsz pl. a tükrökből :D
Pál Bodré
Pál Bodré Évvel
Szia Lacika! Ez a videó is nagyon király lett mint mindig! A derekad hogy bírta a sok ki-be szállást?
6571 Mark
6571 Mark Évvel
Kurva jó a SCANIA-d!!! 😍😍😍 És persze a videó is Laci. 🤗😊😎
Sanya_ HUN
Sanya_ HUN Évvel
Köszi hogy segítettél még ha én gyerek vagyok de Euro Truck Simulator 2 - ben én a traktort jobbra-balra mozgatom de akkor tudom hogy nem kell köszi :)
István Jónás
Végén mi az zene?
st22lacika
st22lacika Évvel
hurun.info/to/vide/ZKORtYKVzqGTxrM.html
józsef nagy
józsef nagy Évvel
nagyon jó videó. én csa kegy egyszerűú burkoló vagyok.. :D semmi közöm a kamionokhoz, de 2 hete körülbelül megláttam egy videót és azóta szerintem ha 50 et nem néztem meg 1-et se.. :D nagy gratulációm hogy hova jutottál honnan. őszintén le a kalappal. csa kigy tóvább kitartást ! :)
Balázs Nagy
Balázs Nagy Évvel
Köszi Lacika.Én tanultam belőle.Mert volt olyan amit sajnso nem tanitottak meg.De most már ühyesebb lettem.
Nim y
Nim y Évvel
Én még csak 13 éves vagyok,de nagyon jó lett,ebben a videóban is láthattunk tartalmat.
LogRol
LogRol Évvel
Ez teljesen igaz.
Szkarab HD
Szkarab HD Évvel
Pont jól jött ez a videó, mert jövő héten kezdem a kamionozást. Annyi hogy én forgózsámolyoson leszek ahol fordítva kell kormányozni, de az elv ugyanaz. :)
Mihály Gamer
Köszönöm szépen azt a sok energiát amit a videóba belefektetsz 2015 óta nézem a videóidat várom a további videókat
BeziL CSGO GAMING AND MORE
Szia Lacika! Hasznos videó volt köszönöm szépen! Üdv Pécsről😎🤝👏
Tamás B.
Tamás B. Évvel
@Alex Sándor Anveiler És még egy Pécsi néző 😁
Alex Sándor Anveiler
BeziL CSGO GAMING AND MORE Végre mégegy Pécsi néző 😀
Enterneit SK
Enterneit SK Évvel
újabb videó,alig várom hogy végig nézzem....imádom a videóidat...csak így tovább💖💖💪💪
Trabantos Srácok
Szuper videó lett! Mindent megértettem belőle! Köszönjük!
Tankó Zsolt
Tankó Zsolt Évvel
Szevasz, nagyon szeretem és tisztelem a munkásságod, nagyon jó ember vagy, segítőkész s még sorolhatnám. Csak így tovább. Jó utat és gumi fákat!
Chris Haribo
Chris Haribo Évvel
Sajnos vannak olyan degeneráltak, aki még egy Smart-al sem tudnak rendesen parkolni.
Kalács
Kalács Évvel
Szia, lehet hogy hülye kérdés lesz.De mi az a fekete "doboz" szerű dolog a pótkocsin?
Kalács
Kalács Évvel
@Dert Köszönöm a választ.
Dert
Dert Évvel
Szerintem azokban a dobozokban vannak a spaniferek meg az élvédők.
Kalács
Kalács Évvel
A pótkocsit véletlenül lehagytam a végéről. Ne kérdezzétek hogy , én se tudom.
Szabó Péter
@st22lacikaSzerintem a pótkocsi oldalán lévőkre gondolt. 05:59
st22lacika
st22lacika Évvel
ha arra gondolsz ami az asztalon van, az egyik a drón távirányítója benne a telefonommal a pici fekete a sony kamera távirányítója
Petrák Károly
Köszönjük szépen!
istvan pénzes
Köszönjük
Gábor Gergő
köszönjük :)
Kristóf Németh
Tolatás kamionnal és személy autó+utánfutóval. :) A lényege ugyan ez, csak kicsit mások a méretek. :)
Nev Nev
Nev Nev Évvel
@László Bónis Nekem kamionos mondta hogy kamionnal könnyebb mert nem annyira könnyű bebicskázni. Csak személykocsi hajtásim van de nem nagyon megy mert keveset utánfutózok. Azért beállok ahova kell csak tovább tart 10-15 perc kb. Pontosan ezzel a kormányrángatással rontom el mint ahogy az elején mutatta
László Bónis
@Ruttner György kamionnál kicsit nehezebb:)
Gergely Turcsanyi
Nem egészen ugyanaz.
Alex mg
Alex mg Évvel
Szia lacika nagyon szép videó gratulálok!még hány hetet vagy kinnt?
Alex mg
Alex mg Évvel
@st22lacika értem de már 3 hete vagy kinnt nem?
st22lacika
st22lacika Évvel
most 6 hetet
Marcell Szilovics
Nagyon jó
Blasko Szabolcs
Nagyon jó videó
Péter Pál Kohut
Szia
Kozma Viktor
Kozma Viktor Évvel
ezazz
István Fülip
🙏
Következő
A kamionos egy hete Élet az úton
1:53:53
Truck driver in rotterdam
32:01
Megtekintés 529 E
Ford F-MAX az év kamionja 2019
27:35